Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Κάλεσμα των «θεματοφυλάκων του Συντάγματος» για «εκτελέσεις προδοτών» με συλλογή υπογραφών – Το κείμενο που θυμίζει «μανιφέστο» εγκληματικής οργάνωσης

  Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνουν πλέον οι πρωτοβουλίες των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» που με κείμενο «ιερής δήλωσης» καλούν σε επιθέσεις με όπλα, εναντίον πολιτικών, δικαστών, στρατιωτικών, αστυνομικών αλλά και πολιτών που έχουν διαφορετικές απόψεις από εκείνους.

  Μάλιστα, η δήλωση αυτή που βρίθει από απειλές και είναι διαθέσιμη στην κεντρική σελίδα των «Θεματοφυλάκων του άρθρου 120 του Συντάγματος» έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών.

  Στο εν λόγω κείμενο αναπτύσσεται μια άκρως επιθετική ρητορική, με έντονα ακροδεξιά χαρακτηριστικά, ενώ όποιος υπογράφει το κείμενο δηλώνει ότι έχει το δικαίωμα, όπως αναφέρεται αυτολεξεί, να «πυροβολεί» και να «εκτελεί».

  Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, οι αρνητές έχουν καταφέρει να πείσουν συνολικά 2.000 άτομα να υπογράψουν την «ιερή δήλωση».

  Το «μανιφέστο» των αρνητών οδηγεί τις έρευνες που διεξάγονται από την Εισαγγελία. Οι πηγές αναφέρουν ότι θα μπορούσε να βαρύνει σημαντικά τις κατηγορίες σε βάρος των πιο ακραίων ομάδων του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

  «Αυτό το κείμενο μπορεί να αποτελεί το καταστατικό μιας εγκληματικής οργάνωσης», δηλώνει στην «R» αξιωματικός με άριστη γνώση των διεξαγόμενων ερευνών. Το κείμενο φέρει τον τίτλο «Αναφορά – Καταγγελία».

  «Ιερή δήλωση ενεργοποιήσεως και εφαρμογής του άρθρου 120 και καταγγελία κατά των εις βάρος του λαού και του έθνους διαπραχθέντων κακουργημάτων» γράφεται στην πρώτη του πρόταση. Ακολούθως, στην πρώτη από τις 20 σελίδες, υπάρχει ειδικό πεδίο, όπου οι υπογράφοντες μπορούν να συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία τους, ακόμα και το ΑΦΜ ή το θρήσκευμά τους.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το κείμενο διακινήθηκε για πρώτη φορά το 2012, στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης. Πλέον, όμως, έχει επικαιροποιηθεί. Σε αυτό περιλαμβάνονται αναφορές για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και το ρεύμα προσφύγων που δέχθηκε η χώρα από το 2015 μέχρι το 2020.

  Στην τελευταία του μορφή, την οποία έλαβε τον Δεκέμβριο του 2020, το κείμενο εστιάζει στην εμβολιαστική εκστρατεία και στην πανδημία.

  Οι 2.000 πολίτες που έχουν υπογράψει την «ιερή δήλωση» την έχουν καταθέσει σε δεκάδες αστυνομικά τμήματα, σε όλη την Ελλάδα. Οι πηγές αναγνωρίζουν ότι οι αστυνομικοί, αρχικά, δεν έδιναν σημασία στους πολίτες που κατέθεταν τα εν λόγω έγγραφα.

  Όμως, μετά και την αποκάλυψη φωτογραφικών ντοκουμέντων από την «R», που δείχνουν ομάδες αρνητών να κρατούν όπλα και να ασκούνται σε «τακτικές επιβίωσης», η αντιμετώπιση είναι εντελώς διαφορετική. Για το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, που αφορά τα αδικήματα της διέγερσης σε ανυπακοή, της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

  Όμως, αυτά που αναφέρονται στην «ιερή δήλωση» είναι από μόνα τους ανατριχιαστικά, καθώς γίνεται λόγος για εκτελέσεις «προδοτών», που ευθύνονται είτε για την οικονομική είτε για την υγειονομική κρίση που βιώνει όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και ο ολόκληρος ο πλανήτης.

  «Όπως μου δίνει το δικαίωμα το άρθρο 120 του Συντάγματος να εκτελέσω όποιον διασπείρει τον ιό η δέχεται αναποτελεσματικά ιατρικά σκευάσματα και κυρίως όσους λαθρομετανάστες έχουν μπει στη χώρα μου και είναι φορείς του ιού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

  «Θα βρίσκομαι σε ενάσκηση καθήκοντος και συνεχώς διατηρώ το δικαίωμά μου και την υποχρέωσή μου στην οπλοκατοχή και τη διαρκή ετοιμότητα», σημειώνεται στο κείμενο. Επιπλέον, οι υπογράφοντες την «ιερή δήλωση» απαιτούν από τις αστυνομικές Αρχές της χώρας να τους ενημερώνουν και να τους βοηθήσουν στις εκτελέσεις που θα αναλάβουν για κάθε πράξη σε σχέση με την υγειονομική κρίση:

  «…ζητώ από εσάς, κύριε διοικητά, αλλά και από όποιο νόμιμο δικαστικό όργανο, να με συνδράμει στα παραπάνω (δολοφονίες, εκτελέσεις προδοτών) για τα οποία σας καθιστώ υπεύθυνους σε περίπτωση που τυχόν αγνοήσετε τις προειδοποιήσεις μου. Να με ενημερώνετε συνεχώς για τα όποια ευρήματά σας με επίσημες και νόμιμες διαδικασίες στη διεύθυνση που αναγράφεται στο πεδίο με τα στοιχεία μου».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ