Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Θλιβερή παράσταση: Τι είπε ο κλόουν Ζελένσκι μιλώντας στα αφεντικά του στις ΗΠΑ (vid)

  Στο αμερικανικό Κογκρέσο μίλησε την Τετάρτη ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

  «Η Ουκρανία υπόκεται καθημερινά σε ρωσικές επιθέσεις αεροπορικώς και χερσαίες, αλλά αυτά δεν μας κάμπτουν. Βρισκόμαστε στις χειρότερες δυνατές συνθήκες από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους του ουκρανικού λαού, που έχει ξεσηκωθεί, πατεράδες, μητέρες και κόρες κατά των εισβολέων», είπε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

  «Θυμάμαι τα πρόσωπα των προέδρων που θεμελίωσαν τη δημοκρατία στις ΗΠΑ. Είναι ακριβώς το ίδιο που επιθυμούμε κι εμείς εδώ στην Ουκρανία: τα βασικά που καθορίζουν τη δική σας καθημερινότητα Όταν το κακό προσπάθησε να μετατρέψει τις πόλεις σας σε πεδία μάχης. Αυτό συμβαίνει και εδώ, η Οδησσός, το Χάρκοβο, η Μαριούπολη υπόκεινται αυτές τις επιθέσεις και το θάνατο από αέρος για χιλιάδες αμάχους. Οι ουκρανικές δυνάμεις αμύνονται, αλλά έχουμε βληθεί από βόμβες ακριβείας και διασπορές, κάτι που ΗΠΑ και Ευρώπη δεν έχουν ζήσει εδώ και δεκαετίες. Πόσο δύσκολο είναι να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία; Είναι κάτι που μπορεί να γίνει, αλλά αν αυτό είναι πάρα πολύ να σας το ζητήσουμε, ξέρετε ότι χρειαζόμαστε πυραυλικές συστοιχίες και αεροπλάνα μαχητικά , που θα βοηθήσουν να σταματήσουν οι ρωσικές επιθέσεις και κατά των ευρωπαίων», συμπλήρωσε ο Ζελένσκι.

  «Έχω ένα όνειρο και μία ανάγκη: να προστατευτούν οι ουρανοί μας. Είναι αυτό που νιώθετε κι εσείς όταν ακούτε τις λέξεις «έχω ένα όνειρο». Σας ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει για την εκπαίδευση των στρατιωτών μας, τον οπλισμό, την οικονομική βοήθεια. Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο Μπάιντεν. Θέλουμε να λογοδοτήσουν οι Ρώσοι εγκληματίες, το λέω καθημερινά μέχρι να σταματήσει η ρωσική στρατιωτική μηχανή. Προτείνουμε οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας να αφορούν σε όλους όσους στη Ρωσία έχουν κρατήσει τα αξιώματά τους, από τους βουλευτές έως τους δημοσίους υπαλλήλους που στηρίζουν αντικειμενικά τη ρωσική εισβολή. Επίσης όλες οι αμερικανικές επιχειρήσεις να φύγουν από τη Ρωσία. Ασκήστε πίεση ώστε να μην κερδίζει η Ρωσία ούτε μισό δολάριο από τις συναλλαγές της με τις ΗΠΑ», συνέχισε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

  «Κλείστε τις πόρτες σας στα ρωσικά αγαθά. Χρειάζονται νέα μέσα ώστε να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά για να σταματήσει ο πόλεμος. Θα ήταν καλό να κάναμε κάτι για να τον σταματήσουμε σε 24 ώρες. Δεν έχουμε τέτοια εργαλεία. Εμφανίζονται νέες συμμαχίες, νέα εργαλεία. Εμείς σας προτείνουμε τη δημιουργία μιας ομάδας χωρών ώστε να σταματούν όλοι οι πόλεμοι σε 24 ώρες με κυρώσεις, στρατιωτικές επεμβάσεις. Έτσι βοηθούμε όσους είναι θύματα επιδημιών και καταστροφής. Και υπενθυμίζω και την καμπάνια εμβολιασμού. Χρειάστηκαν μήνες για να διασφαλίσουμε ότι θα αντιδράσουμε ταχύτερα απ’ ό,τι στο παρελθόν. Αγαπητοί φίλοι με την κινητοποίησή σας ήδη από σήμερα θα μπορέσουμε να σώσουμε χιλιάδες ζωές, ανθρώπους που ζουν οδύνη από τις διαρκείς καταστροφές. Έχετε δει τις εικόνες της καταστροφής. Και πρόβαλε στη συνέχεια ένα βίντεο προς το Κογκρέσο και τους Αμερικανούς τηλεθεατές με τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία», κατέληξε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και χειροκροτήθηκε από τον Κογκρέσο.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ