Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Η Τουρκία ετοιμάζει απόβαση σε ελληνικό νησί

  Μόνο… τυχαίες δεν είναι οι προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων κατά της Ελλάδας, ενώ ο πρόεδρος της γείτονος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μόνο τυχαία, επίσης, δεν αναφέρεται σε υποτιθέμενες παραβιάσεις των Συνθηκών της Λωζάννης αλλά κι εκείνης των Παρισίων από τη χώρα μας.

  Το «γιατί» εξηγούσε σε ανάλυσή του ο αυτοεξόριστος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, διαχειριστής του ανεξάρτητου δικτύου Nordic Monitor, τονίζοντας πως στόχος του καθεστώτος της Άγκυρας είναι να δημιουργήσει σε διεθνές επίπεδο… κλίμα για μια πιθανή επίθεση σε ελληνικό έδαφος – και, δη, σε κάποιο ελληνικό νησί που βρίσκεται κοντά στα τουρκικά παράλια, όπως είναι η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία, η Λήμνος ή η Σαμοθράκη.

  «Η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ήδη κάνει κάποιες εργασίες στα Ηνωμένα Έθνη για να δικαιολογήσει μια πιθανή εισβολή, γνωστοποιώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923 και των Συνθηκών Ειρήνης των Παρισίων του 1947, οι οποίες καθιέρωσαν το καθεστώς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου» τόνιζε ο Μποζκούρτ στην ανάλυσή του, ενώ εξηγούσε πως «η εκστρατεία της κυβέρνησης Ερντογάν κατά της Ελλάδας ουσιαστικά άλλαξε ταχύτητα μετά τη μετατροπή του μουσείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί τον Ιούλιο του 2020».

  Για την Αγία Σοφία


  Μάλιστα σημείωνε πως «η Αγία Σοφία άνοιξε ως τζαμί στις 24 Ιουλίου, στην επέτειο της Συνθήκης της Λωζάννης, που υπογράφηκε μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων και της Τουρκίας και η οποία χάραξε τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας». Διόλου τυχαία η επιλογή της ημερομηνίας. Επίσης, κατά τον Μποζκούρτ, «το θέμα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου κρατήθηκε σκόπιμα στην εγχώρια ατζέντα της Τουρκίας από την κυβέρνηση Ερντογάν, με αξιωματούχους, κομματικά στελέχη και προπαγανδιστές να αμφισβητούν συχνά το καθεστώς αυτών των νησιών και να απειλούν να εισβάλουν σε αυτά», ενώ «τουρκικά μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από την κυβέρνηση έχουν εντείνει την κάλυψή τους για τα νησιά του Αιγαίου τις τελευταίες εβδομάδες, με αποσπάσματα από ανώνυμους Τούρκους αξιωματούχους και ιστορίες χωρίς υπογραμμίσεις. Αυτό υποδηλώνει ότι οι ιστορίες τροφοδοτήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης απευθείας από το γραφείο επικοινωνίας του προέδρου Ερντογάν, που διευθύνεται από τον στενό του βοηθό Φαχρεττίν Αλτούν».

  Αξίζει να σημειωθεί πως το Nordic Research and Monitoring λειτουργεί σχεδόν όπως το WikiLeaks, δημοσιοποιώντας έγγραφα από ανώνυμες πηγές και διαρροές, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, και τα οποία αφορούν, κυρίως, τη σημερινή Τουρκία.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ