Η πρόβλεψη του Μπουρλά για το χάπι και το τέλος της πανδημίας

Πρόβλεψη για το τέλος της πανδημίας και το χάπι κατά της COVID-19 έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος γιατί είμαι Έλληνας, αλλά και γιατί πιστεύω στη δύναμη της επιστήμης» τόνισε ο Άλμπερτ Μπουρλά μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ. Σε ερώτηση για το ότι η Pfizer ζητά από τον FDA να εγκρίνει την επείγουσα χρήση του εμβολίου της εταιρείας για τα παιδιά 5-11 ετών και κατά πόσο αυτό είναι ασφαλές ο κ. Μπουρλά ανέφερε ότι «εμείς για να υποβάλλουμε αίτηση σημαίνει ότι αισθανόμαστε πολύ δυνατά ότι είναι αποτελεσματικό, ότι είναι ασφαλές και ότι χρειάζεται. Φυσικά θα πρέπει πρώτα να μιλήσουν οι αρχές κι εφόσον το εγκρίνουν όπως και περιμένω τότε συμβουλεύω όλους να το κάνουν».

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας κι αν θα μιλάμε σε λίγο καιρό για εποχική γρίπη είπε ότι «τα εμβόλια που έχουμε είναι πολύ αποτελεσματικά και εμείς όπως και άλλοι εργάζονται αυτή τη στιγμή και στην εύρεση θεραπείας. Το πρόβλημα είναι ότι η πανδημία είναι πολύ διαδεδομένη κι ότι ο ιός αυτός μεταλλάσσεται, επομένως θα πρέπει να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ιό. Έχω την εντύπωση ότι θα το καταφέρουμε και θα είμαστε συνεχώς ένα βήμα μπροστά έτσι ώστε όταν παρουσιάζεται κάποια μετάλλαξη και συνεχίζουμε να είμαστε αποτελεσματικοί έχει καλώς, αν όμως δεν συνεχίζουμε θα μπορέσουμε να έχουμε μέσα σε 100 μέρες ένα καινούριο εμβόλιο για το στέλεχος που θα έχει πρόβλημα».

Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κανένα στέλεχος που δεν καλύπτεται από το εμβόλιο της Pfizer είπε ο κ. Μπουρλά. Ταυτόχρονα, εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα είναι έτοιμο το χάπι κατά του κορωνοϊού.

Τέλος αναφερόμενος στην ετοιμασία ενός νέου αντιικού φαρμάκου είπε ότι εργάζονται σε ένα φάρμακο από το στόμα και η διαφορά σε σχέση με τα ενέσιμα είναι ότι μπορεί να δίνεται στο σπίτι. «Οι μελέτες γίνονται αυτή τη στιγμή κι έτσι είμαστε αισιόδοξοι αλλά ποτέ δεν ξέρουμε πριν οι μελέτες αποκαλύψουν τα αποτελέσματα. Έχουμε πολλούς λόγους να πιστεύουμε ότι η μελέτη θα είναι επιτυχής, ελπίζω ότι θα είναι καλά τα νέα και θα ξέρουμε πριν το τέλος του χρόνου».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ