Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Η μετάλλαξη Όμικρον δεν είναι και τόσο αθώα – Έρχεται νέο «τσουνάμι» κρουσμάτων

  Η περισσότερο μολυσματική παραλλαγή Όμικρον της COVID-19 φαίνεται να προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια από ότι η μετάλλαξη Δέλτα, αλλά δεν πρέπει επ′ ουδενί να κατηγοριοποιηθεί ως «ήπια», τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

  Οι παρατηρήσεις για τους μειωμένους κινδύνους σοβαρής νόσου συμβαδίζουν με άλλα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων μελετών από τη Νότια Αφρική και την Αγγλία, αν και η Ντίαζ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις μελέτες ή τις ηλικίες των κρουσμάτων που αναλύθηκαν.

  Ο αντίκτυπος στους ηλικιωμένους είναι ένα από τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τη νέα παραλλαγή, καθώς οι περισσότερες περιπτώσεις που έχουν μελετηθεί μέχρι στιγμής αφορούσαν νεότερα σε ηλικία άτομα.

  «Ενώ η Ομικρον φαίνεται να είναι λιγότερο σοβαρή σε σύγκριση με τη Δέλτα, ειδικά σε όσους έχουν εμβολιαστεί, δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαρακτηριστεί ως ήπια», δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

  Επίσης, προειδοποίησε για ένα «τσουνάμι» κρουσμάτων καθώς οι παγκόσμιες μολύνσεις εκτινάσσονται σε ρεκόρ τόσο λόγω της Oμικρον όσο και της Δέλτα, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης έχουν κατακλυστεί και οι κυβερνήσεις αγωνίζονται να δαμάσουν τον ιό, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 5,8 εκατομμύρια ανθρώπους.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ