Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Η Κομισιόν «βάζει στο μάτι» την πορεία της ελληνικής οικονομίας

  Το πρώτο ραντεβού με το οικονομικό επιτελείο, υπό το νέο καθεστώς της χώρας μας που εξήλθε τον Αύγουστο από την ενισχυμένη εποπτεία, είχαν χθες τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών.

  Η πορεία της ελληνικής οικονομίας μπαίνει στο μικροσκόπιο της Κομισιόν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου, στο οποίο βρίσκονται όλες οι χώρες που είχαν μπει σε προγράμματα στήριξης. Τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται δώσουν τη σκυτάλη στους επικεφαλής τους στις 10 Οκτωβρίου, με την πρώτη έκθεση μεταπρογραμματικής εποπτείας να δίνεται στη δημοσιότητα μέσα στον Νοέμβριο. Στο επίκεντρο της επίσκεψης των κλιμακίων βρίσκονται τα 22 προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες (ANFA’s και SMP’s), ύψους 748.000.000 ευρώ και τα οποία προορίζονται για τη μείωση του χρέους.

  Τα προαπαιτούμενα

  Τα 22 προαπαιτούμενα, αρκετά εκ των οποίων αποτελούν εκκρεμότητα ακόμα και από το 2019, εφόσον εκπληρωθούν έως το τέλος Οκτωβρίου, θα οδηγήσουν στην εκταμίευση της δόσης των 748.000.000 ευρώ.

  Μεταξύ των εκκρεμοτήτων ξεχωρίζουν:

  · η πλήρης εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων

  · ο μηδενισμός του «στοκ» των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημόσιου προς τον ιδιωτικό τομέα

  · επανεξέταση των κρατικών εγγυήσεων ύψους 470.000.000 ευρώ που έχουν καταπέσει με πληρωμές 156.500.000 ευρώ

  · η εξάλειψη των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη

  · μια σειρά από ιδιωτικοποιήσεις

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποτυπώνονται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου αγγίζουν το 1,7 δισ. ευρώ, ενώ το ποσό των εκκρεμών συντάξεων τα 77.000.000 ευρώ.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ