Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Η Ινδία κατήγγειλε το βρόμικο παιχνίδι της Τουρκίας στη Λιβύη

  Η Τουρκία παραβιάζει το ψήφισμα για τη Λιβύη, για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, δήλωσε ο κορυφαίος Ινδός αξιωματούχος του ΟΗΕ .
  Όπως γράφει η ιστοσελίδα ahvalnews.com «η Ινδία κατηγόρησε την Τουρκία ότι αγνόησε κατάφωρα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη, μετά από σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων πολιτοφυλακών στην πρωτεύουσα Τρίπολη το περασμένο Σαββατοκύριακο με 42 νεκρούς». Την είδηση μετέδωσε η ινδική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Wire.

  Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε στη Νέα Υόρκη την Τρίτη. Ανώτεροι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών και αρκετές μεμονωμένες χώρες εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση στη χώρα, που έχει καταστραφεί από τον εμφύλιο πόλεμο.


  «Η συνεχιζόμενη παρουσία ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων είναι επιζήμια για την ειρήνη και τη σταθερότητα της χώρας και της περιοχής», δήλωσε η Ruchira Kamboj, πρόεδρος της επιτροπής του ΟΗΕ για τις κυρώσεις στη Λιβύη και μόνιμος εκπρόσωπος της Ινδίας στον ΟΗΕ. «Υπήρξαν κατάφωρες παραβιάσεις των Εμπάργκο όπλων στη Λιβύη».

  Ο Kamboj, επικαλούμενος μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ τον Μάιο του 2022, είπε ότι η Τουρκία παραβίασε την απόφαση 1970 του ΣΑΗΕ παρέχοντας στρατιωτική εκπαίδευση σε δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας.

  «Επιπλέον, στην ίδια έκθεση, η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ «σημείωσε τη συνεχή παρουσία Σύριων μαχητών που υποστηρίζονται από την Τουρκία», είπε ο Kamboj.

  «Τέτοια κραυγαλέα περιφρόνηση» είναι αιτία σοβαρής ανησυχίας, είπε.

  «Επαναλαμβάνουμε ότι η κυριαρχία, η ενότητα και η εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης πρέπει να διαφυλαχθούν. Η πολιτική διαδικασία πρέπει να καθοδηγείται πλήρως από τη Λιβύη και να ανήκει στη Λιβύη χωρίς επιβολή ή εξωτερική παρέμβαση», είπε ο Kamboj.

  Η έκθεση εμπειρογνωμόνων ανέφερε επίσης παραβιάσεις από τη Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.

  Οι σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Τουρκίας είναι τεταμένες λόγω της υποστήριξης της τελευταίας προς το Πακιστάν.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗmilitaire.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ