Η Ινδία κατήγγειλε το βρόμικο παιχνίδι της Τουρκίας στη Λιβύη

Η Τουρκία παραβιάζει το ψήφισμα για τη Λιβύη, για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, δήλωσε ο κορυφαίος Ινδός αξιωματούχος του ΟΗΕ .
Όπως γράφει η ιστοσελίδα ahvalnews.com «η Ινδία κατηγόρησε την Τουρκία ότι αγνόησε κατάφωρα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη, μετά από σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων πολιτοφυλακών στην πρωτεύουσα Τρίπολη το περασμένο Σαββατοκύριακο με 42 νεκρούς». Την είδηση μετέδωσε η ινδική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Wire.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε στη Νέα Υόρκη την Τρίτη. Ανώτεροι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών και αρκετές μεμονωμένες χώρες εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση στη χώρα, που έχει καταστραφεί από τον εμφύλιο πόλεμο.


«Η συνεχιζόμενη παρουσία ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων είναι επιζήμια για την ειρήνη και τη σταθερότητα της χώρας και της περιοχής», δήλωσε η Ruchira Kamboj, πρόεδρος της επιτροπής του ΟΗΕ για τις κυρώσεις στη Λιβύη και μόνιμος εκπρόσωπος της Ινδίας στον ΟΗΕ. «Υπήρξαν κατάφωρες παραβιάσεις των Εμπάργκο όπλων στη Λιβύη».

Ο Kamboj, επικαλούμενος μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ τον Μάιο του 2022, είπε ότι η Τουρκία παραβίασε την απόφαση 1970 του ΣΑΗΕ παρέχοντας στρατιωτική εκπαίδευση σε δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας.

«Επιπλέον, στην ίδια έκθεση, η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ «σημείωσε τη συνεχή παρουσία Σύριων μαχητών που υποστηρίζονται από την Τουρκία», είπε ο Kamboj.

«Τέτοια κραυγαλέα περιφρόνηση» είναι αιτία σοβαρής ανησυχίας, είπε.

«Επαναλαμβάνουμε ότι η κυριαρχία, η ενότητα και η εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης πρέπει να διαφυλαχθούν. Η πολιτική διαδικασία πρέπει να καθοδηγείται πλήρως από τη Λιβύη και να ανήκει στη Λιβύη χωρίς επιβολή ή εξωτερική παρέμβαση», είπε ο Kamboj.

Η έκθεση εμπειρογνωμόνων ανέφερε επίσης παραβιάσεις από τη Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.

Οι σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Τουρκίας είναι τεταμένες λόγω της υποστήριξης της τελευταίας προς το Πακιστάν.

ΠΗΓΗmilitaire.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ