Η ημερομηνία – σταθμός που κρίνει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

H μετάλλαξη Ο της Μποτσουάνα σαρώνει την Αφρική, με πολλά από τα κρούσματα να έχουν περάσει και σε χώρες τις δύσης που βλέπουν με ανησυχία την εξάπλωση της νέας επιθετικής μετάλλαξης του στελέχους του ιού, χωρίς ακόμα να γνωρίζουν περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή.

Πολλές από τις ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχουν πάρει τα πρώτα μέτρα προστασίας από τον ιό, στοχεύοντας στους ταξιδιώτες από και προς τις χώρες της Αφρικής ( (Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι) που έχει διαδοθεί η νέα μετάλλαξη.

Σαφής εικόνα δεν υπάρχει ακόμα γι’ αυτό και η επιτροπή επιστημόνων της Ελλάδας περιμένει, μαζί με τους συναδέλφους της από τις άλλες χώρες να υπάρξουν τα πρώτα δεδομένα της επιθετικότητας της μετάλλαξης, τόσο στον ρυθμό μετάδοσης όσο και στην επικινδυνότητά της ως προς το βάρος της νοσηλίας των κρουσμάτων, κυρίως από τις χώρες που είχαν κρούσματα του νεου στελέχους.

Παράλληλα περιμένουν και τις ανακοινώσεις του ΠΟΥ τις επόμενες ημέρες για τα ευρήματα της παραλλαγής του κορωνοϊού. Οι δύο αυτοί παράγοντες θα επανακαθορίσουν τη στρατηγική και τα μέτρα ασφαλείας που θα προταθούν από την ελληνική επιτροπή επιστημόνων.

Αυτό αναμένεται να γίνει τις επόμενες δέκα ημέρες, όταν και θα υπάρξει η αναμενόμενη ενημέρωση και οι εκτιμήσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ