Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Η Ελλάδα θα ερευνήσει για φυσικό αέριο σε Πελοπόννησο και Κρήτη»

  Τα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρονται εκτενώς στην χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι εντός των επόμενων ημερών ξεκινούν έρευνες ανοιχτά της Κρήτης και της Πελοποννήσου για κοιτάσματα φυσικού αερίου από την αμερικανική Exxon Mobil.

  Παράλληλα, αναφορές υπάρχουν και στην απόφαση να παγώσει η διαδικασία πώλησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

  Φιλοκυβερνητικά μέσα παρουσιάζουν την είδηση, χωρίς να την τοποθετούν -για την ώρα τουλάχιστον- στο πλαίσιο του σκηνικού έντασης που συστηματικά μεθοδεύει το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα με την Αθήνα.

  Εκτιμάται, όπως συνηθίζεται, πως εφόσον υπάρξει «γραμμή» από την τουρκική κυβέρνηση, ανάλογα θα κινηθούν και τα ΜΜΕ στην γείτονα.

  • «Ο Μητσοτάκης δήλωσε πως θα ξεκινήσουν σεισμικές έρευνες στην Πελοπόννησο και νοτιοδυτικά της Κρήτης» αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu

  • «Η Ελλάδα θα ερευνήσει για φυσικό αέριο σε Πελοπόννησο και Κρήτη» γράφει η Aksam.

  • «Η Ελλάδα θα αναζητήσει φυσικό αέριο σε Πελοπόννησο και Κρήτη! Εγκατέλειψε την πώληση του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην Yeni Akit

  • «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε το σχέδιό του για την Ανατολική Μεσόγειο: ‘‘Θα ψάξουμε για φυσικό αέριο’’» γράφει η ενημερωτική πύλη sondakika.com.

  Την ίδια ώρα προβληματισμός φαίνεται να υπάρχει στην Τουρκία για το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τη Λιβύη.

  Μιλώντας στο CNN Turk ο αρθρογράφος της Milliyet Οζάι Σεντιρζί, ζήτησε να στείλει η Άγκυρα γεωτρύπανα ανοιχτά της Λιβύης, εάν η υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, που τη θεωρεί αρνητική.

  «Η Ελλάδα πιέζει έντονα για συμφωνία με την Λιβύη. Πρέπει να το δούμε αυτό άμεσα. Θα δούμε τους όρους της συμφωνίας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και άμεσα θα στείλουμε εκεί τα γεωτρύπανα μας. Αν πράγματι οι ΗΠΑ πιέσουν την κυβέρνηση της Λιβύης να συμφωνήσει με την Ελλάδα η απάντηση μας θα είναι ξεκάθαρη. Εμείς συμφωνήσαμε νωρίτερα μαζί σας και θα τους πούμε: ’’ερχόμαστε και ξεκινάμε τις έρευνες’’» δήλωσε προκλητικά ο Σεντίρζί.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ