Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Η Βόρεια Κορέα βλέπει «ασιατικό NATO» στη συμφωνία ΗΠΑ-Νότιας Κορέα-Ιαπωνίας

  Η Πιονγκγιάνγκ επέκρινε την πρόσφατη συμφωνία της Ουάσινγκτον, της Σεούλ και του Τόκιο για την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε ό,τι αφορά την άμυνα, στην οποία βλέπει την πραγμάτωση αυτού που θεωρεί σχέδιο των ΗΠΑ για τη δημιουργίας συμμαχίας παρόμοιας με το NATO στην περιοχή.

  Το σχόλιο αυτό έκανε εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών, που μίλησε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, το KCNA.

  «Η πραγματικότητα δείχνει ξεκάθαρα ότι ο αληθινός σκοπός των ΗΠΑ, που διαδίδουν τη φήμη περί της ‘απειλής από τη Βόρεια Κορέα’, είναι να αποκτήσουν το πρόσχημα για να αποκτήσουν στρατιωτική ανωτερότητα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», έκρινε ο εκπρόσωπος της βορειοκορεατικής διπλωματίας.

  «Η επικρατούσα κατάσταση απαιτεί επειγόντως την ενίσχυση των αμυνών της χώρας για να αντιμετωπιστεί ενεργά η ταχεία επιδείνωση του περιβάλλοντος ασφαλείας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού ΥΠΕΞ.

  Οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου του NATO στη Μαδρίτη την περασμένη εβδομάδα και συμφώνησαν να εξερευνήσουν τρόπους να ενισχύσουν περαιτέρω την «εκτεταμένη αποτροπή» της Βόρειας Κορέας.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ