Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Η Βόρεια Κορέα βλέπει «ασιατικό NATO» στη συμφωνία ΗΠΑ-Νότιας Κορέα-Ιαπωνίας

  Η Πιονγκγιάνγκ επέκρινε την πρόσφατη συμφωνία της Ουάσινγκτον, της Σεούλ και του Τόκιο για την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε ό,τι αφορά την άμυνα, στην οποία βλέπει την πραγμάτωση αυτού που θεωρεί σχέδιο των ΗΠΑ για τη δημιουργίας συμμαχίας παρόμοιας με το NATO στην περιοχή.

  Το σχόλιο αυτό έκανε εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών, που μίλησε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, το KCNA.

  «Η πραγματικότητα δείχνει ξεκάθαρα ότι ο αληθινός σκοπός των ΗΠΑ, που διαδίδουν τη φήμη περί της ‘απειλής από τη Βόρεια Κορέα’, είναι να αποκτήσουν το πρόσχημα για να αποκτήσουν στρατιωτική ανωτερότητα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», έκρινε ο εκπρόσωπος της βορειοκορεατικής διπλωματίας.

  «Η επικρατούσα κατάσταση απαιτεί επειγόντως την ενίσχυση των αμυνών της χώρας για να αντιμετωπιστεί ενεργά η ταχεία επιδείνωση του περιβάλλοντος ασφαλείας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού ΥΠΕΞ.

  Οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου του NATO στη Μαδρίτη την περασμένη εβδομάδα και συμφώνησαν να εξερευνήσουν τρόπους να ενισχύσουν περαιτέρω την «εκτεταμένη αποτροπή» της Βόρειας Κορέας.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ