Η Βόρεια Κορέα βλέπει «ασιατικό NATO» στη συμφωνία ΗΠΑ-Νότιας Κορέα-Ιαπωνίας

Η Πιονγκγιάνγκ επέκρινε την πρόσφατη συμφωνία της Ουάσινγκτον, της Σεούλ και του Τόκιο για την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε ό,τι αφορά την άμυνα, στην οποία βλέπει την πραγμάτωση αυτού που θεωρεί σχέδιο των ΗΠΑ για τη δημιουργίας συμμαχίας παρόμοιας με το NATO στην περιοχή.

Το σχόλιο αυτό έκανε εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών, που μίλησε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, το KCNA.

«Η πραγματικότητα δείχνει ξεκάθαρα ότι ο αληθινός σκοπός των ΗΠΑ, που διαδίδουν τη φήμη περί της ‘απειλής από τη Βόρεια Κορέα’, είναι να αποκτήσουν το πρόσχημα για να αποκτήσουν στρατιωτική ανωτερότητα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», έκρινε ο εκπρόσωπος της βορειοκορεατικής διπλωματίας.

«Η επικρατούσα κατάσταση απαιτεί επειγόντως την ενίσχυση των αμυνών της χώρας για να αντιμετωπιστεί ενεργά η ταχεία επιδείνωση του περιβάλλοντος ασφαλείας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού ΥΠΕΞ.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου του NATO στη Μαδρίτη την περασμένη εβδομάδα και συμφώνησαν να εξερευνήσουν τρόπους να ενισχύσουν περαιτέρω την «εκτεταμένη αποτροπή» της Βόρειας Κορέας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου