Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  ΗΠΑ: Μετά τον Τραμπ, οι εισαγγελείς βρήκαν απόρρητα έγγραφα και στο think tank του Τζο Μπάιντεν – Εμπλοκή της Κίνας;

  Απόρρητα έγγραφα από τη θητεία του Joe Biden ως αντιπροέδρου βρέθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου στο Κέντρο Penn Biden στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το CBS News, επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση της έρευνας που ξεκίνησε ο δικαστής Merrick Garland.
  Η έρευνα για τα περίπου 10 έγγραφα θα διεξαχθεί από τον εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Σικάγο.
  Το απόρρητο υλικό εντοπίστηκε από τους προσωπικούς δικηγόρους του Biden στις 2 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, επιβεβαίωσε ο Richard Sauber, ειδικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου.
  Τα έγγραφα ανακαλύφθηκαν όταν οι προσωπικοί δικηγόροι του Biden “πακετάριζαν τα αρχεία που βρίσκονταν σε μια κλειδωμένη ντουλάπα για να προετοιμαστούν να εκκενώσουν το χώρο γραφείων στο Κέντρο Penn Biden στην Ουάσινγκτον”, ανέφερε ο Sauber στο CBS News.

  Εμπλοκή της Κίνας;

  Τα έγγραφα περιέχονταν σε έναν φάκελο που βρισκόταν σε ένα κουτί με άλλα μη διαβαθμισμένα έγγραφα, ανέφεραν οι πηγές, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ούτε τι περιέχουν τα διαβαθμισμένα έγγραφα ούτε το επίπεδο διαβάθμισής τους.
  Μια πηγή του CBS News πάντως ανέφερε ότι τα έγγραφα δεν περιείχαν πυρηνικά μυστικά.
  Επικεφαλής της έρευνας είναι ο John Lausch, εισαγγελέας των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια του Ιλινόις, ο οποίος θα προσπαθήσει να εξακριβώσει πώς το απόρρητο υλικό κατέληξε στο Κέντρο Penn Biden, το οποίο έλαβε 54,6 εκατομμύρια δολάρια σε κινεζικές δωρεές το 2016.

  Διαβαθμισμένα έγγραφα και στην οικία Trump

  Στις 8 Αυγούστου πράκτορες του FBI έκαναν έρευνα στο Μαρ-α-Λάγκο, την κατοικία του Donald Trump στη Φλόριντα, όπου βρήκαν κιβώτια με εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα, τα οποία ο πρώην πρόεδρος πήρε μαζί του όταν έφυγε από τον Λευκό Οίκο.
  Ο Trump είχε υποστηρίξει ότι επρόκειτο για μια «παράνομη και αντισυνταγματική» έρευνα και επαναλαμβάνει ότι στοχοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους.
  Είπε μάλιστα ότι οι πράκτορες πήραν και έγγραφα που προστατεύονται από το δικηγορικό απόρρητο.
  Οι αρχές υποψιάζονται ότι ο Τραμπ παραβίασε τον νόμο περί κατασκοπείας σε ό,τι αφορά την κατοχή εμπιστευτικών και απόρρητων εγγράφων, ο ίδιος όμως διαβεβαιώνει ότι τα έγγραφα ήταν αποχαρακτηρισμένα.
  Μεταξύ των φακέλων που κατασχέθηκαν, 18 έφεραν τον χαρακτηρισμό «άκρως απόρρητο», 53 «απόρρητο» και 31 «εμπιστευτικό».
  Βρέθηκαν επίσης δεκάδες άδειοι φάκελοι με την ένδειξη «διαβαθμισμένο», κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι ευαίσθητα έγγραφα χάθηκαν ή καταστράφηκαν.
  Πλέον η έρευνα είναι σε ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα, ο οποίος θα εξετάσει τα αρχεία που κατασχέθηκαν.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ