Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Επικίνδυνη εξέλιξη – Η Μόσχα αποκαλύπτει εμπλοκή ΗΠΑ και Βρετανίας στις επιθέσεις με drones εναντίον της Ρωσίας

  Η Μόσχα αποκαλύπτει εμπλοκή ΗΠΑ και Βρετανίας στις τελευταίες επιθέσεις της Ουκρανίας με drones εναντίον ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
  Ο Ρώσος ειδικός επί στρατιωτικών θεμάτων  Konstantin Sivkov διαπιστώνει στοιχεία εμπλοκής από το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον στις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά των ρωσικών εγκαταστάσεων.
  Remaining Time-0:00FullscreenMuteΣύμφωνα με τον ειδικό, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν σοβιετικής κατασκευής drones Strizh που έχουν εκσυγχρονιστεί με σύγχρονα ανταλλακτικά για τις επιθέσεις.

  Δεν μπορούσαν μόνοι τους οι Ουκρανοί

  «Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών θα μπορούσαν να ορίσουν μια διαδρομή πτήσης που θα παρακάμπτει τη ζώνη αεράμυνας.
  Οι Ουκρανοί δεν έχουν τέτοια δεδομένα στη διάθεσή τους», είπε Sivkov.
  Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ διαθέτουν σύστημα διαστημικής νοημοσύνης, είπε ο ειδικός.
  Επιπλέον, οι δύο χώρες έχουν εμπειρία από τέτοιες επιθέσεις με drones.
  Βρετανοί ειδικοί θα μπορούσαν να εκσυγχρονίσουν τα σοβιετικά UAV, πιστεύει.
  Το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτέθηκε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Κουρσκ της Ρωσίας.
  Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, μια δεξαμενή καυσίμων υπέστη ζημιές και πήρε φωτιά. Κανείς δεν τραυματίστηκε.
  Τρεις Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν ένα ουκρανικό UAV επιτέθηκε στο αεροδρόμιο Dyagilevo στην περιοχή Ryazan και στο αεροδρόμιο Engels στην περιοχή Saratov της Ρωσίας στις 5 Δεκεμβρίου.
  Άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

  Επικίνδυνη η ουκρανική τακτική

  Οι προσπάθειες του Κιέβου να επιτεθεί σε ρωσικά αεροδρόμια δείχνουν μια νέα και επικίνδυνη στροφή στη σύγκρουση, και στο μέλλον η Ουκρανία θα κάνει άλλη μια προσπάθεια, στοχεύοντας μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δήλωσε ο πρώην γενικός διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, James Stavridis.
  Ο αναλυτής τονίζει ότι το Κίεβο δεν έχει αναλάβει ανοιχτά την ευθύνη για την επίθεση, αλλά την ίδια στιγμή «δεν έχει αρνηθεί την ενοχή».
  Προβλέπει ότι η ηγεσία της Ουκρανίας θα συνεχίσει να αρνείται χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τα επιφέρουν.
  «Αυτά τα πλήγματα μπορεί να έχουν αξιολογηθεί για να χρησιμεύουν απλώς ως επίδειξη της ουκρανικής ικανότητας.
  Προχωρώντας, το Κίεβο μπορεί να προχωρήσει περισσότερο αλλά θα είναι προσεκτικό να χτυπήσει μόνο καθαρά στρατιωτικούς στόχους», λέει ο Stavridis.
  Πιστεύει ότι «οι δυτικές χώρες θα προσπαθήσουν να συγκρατήσουν τους Ουκρανούς από το να εξαπολύσουν επιθέσεις μεγαλύτερης κλίμακας, ελπίζοντας να μειώσουν τον κίνδυνο της σύγκρουσης να εξελιχθεί περαιτέρω και να επιφέρουν την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ.
  «Το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσει να ηρεμήσει τους Ουκρανούς προσφέροντας περισσότερους και καλύτερους πυραύλους εδάφους-αέρος για να υπερασπιστούν τις πόλεις τους και μπορεί να εξετάσει σοβαρά την προμήθεια μαχητών αεροσκαφών», εικάζει ο Stavridis.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ