Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Ενώ η Δύση επιβάλλει κυρώσεις η Ρωσία κάνει «πάρτι» κερδών από το πετρέλαιο

  Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Μαξίμ Ρεσέτνικοφ δήλωσε σήμερα ότι το τρέχον οικονομικό έτος η ύφεση στην Ρωσία θα είναι σημαντικά λιγότερο βαθιά σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις.

  «Μπορούμε να πούμε ότι ο πληθωρισμός (στην Ρωσία) θα πρέπει σαφώς να είναι πιο χαμηλός από τις εκτιμήσεις…Είναι πολύ πιθανό ότι θα εξετάσουμε τα στοιχεία του Μαΐου και το βάθος της πτώσης ενδέχεται να είναι λίγο πιο χαμηλό από αυτό που νομίζαμε», δήλωσε ο Ρεσέτνικοφ.

  Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα μείωσε το βασικό επιτόκιο στο επίπεδο που ήταν προ κρίσης, στο 9,5% και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μείωση καθώς ο πληθωρισμός κατέγραψε επιβράδυνση.

  Την ίδια ώρα, τα ρωσικά μηνιαία έσοδα από το πετρέλαιο εκτινάχθηκαν στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάιο, όπως ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας. Τα έσοδα είναι μεγαλύτερα από τα περυσινά, που ήταν κατά μέσο όρο 15 δισ. δολάρια το μήνα.

  Παρά το ευρωπαϊκό εμπάργκο, η Ρωσία κατάφερε να υποκαταστήσει τις χαμένες ποσότητες από άλλες αγορές, όπως η Κίνα που αύξησε τις αγορές και η Ινδία, η οποία πλέον εισάγει 800.000 – 900.000 βαρέλια την ημέρα από 100.000 βαρέλια πριν την ουκρανική κρίση.

  Αν και η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά 50% μέσα στο 2022, μετά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις, με τις προβλέψεις για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη να είναι δυσοίωνες, η Ρωσία από ό,τι φαίνεται έχει κερδίσει πολλά…

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ