Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Είναι σαφές ότι δεν είχαμε επιλογή. Ήταν η σωστή απόφαση»

  Την πεποίθηση ότι «στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία θα επιτύχει χωρίς αμφιβολία τους ευγενείς στόχους της, εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε τελετή στο ρωσικό Κοσμοδρόμιο Βοστότσνι στη ρωσική Άπω Ανατολή.

  Ο πρόεδρος της Ρωσίας φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ότι η Μόσχα δεν είχε άλλη επιλογή από το να εξαπολύσει μια στρατιωτική επιχείρηση για να προστατεύσει τη Ρωσία και ότι μια σύγκρουση με τις αντιρωσικές δυνάμεις της Ουκρανίας ήταν αναπόφευκτη.

  «Οι στόχοι της είναι απολύτως σαφείς και ευγενείς» δήλωσε, ενώ επεσήμανε πως ο βασικός στόχος της στρατιωτικής εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία ήταν να σωθούν οι άνθρωποι στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, όπου υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές μάχονται εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων από το 2014.

  «Από τη μια πλευρά, βοηθούμε και σώζουμε ανθρώπους και από την άλλη, απλά λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας», δήλωσε ο Πούτιν. «Είναι σαφές ότι δεν είχαμε επιλογή. Ήταν η σωστή απόφαση».

  Στον αντίποδα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες απομόνωσης της Μόσχας θα αποτύχουν, αναφέροντας την επιτυχία του σοβιετικού διαστημικού προγράμματος ως απόδειξη ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτύχει θεαματικά άλματα προς τα εμπρός σε δύσκολες συνθήκες.

  Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στο ότι η χώρα του δεν θα εξαρτηθεί ξανά από τη Δύση, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί της επέβαλαν «ακρωτηριαστικές κυρώσεις» σε αυτήν.

  «Οι κυρώσεις είναι ολοκληρωτικές, η απομόνωση πλήρης, αλλά η Σοβιετική Ένωση είναι ακόμα πρώτη στο διάστημα», είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με τη ρωσική κρατική τηλεόραση. «Δεν σκοπεύουμε να απομονωθούμε. Στον σύγχρονο κόσμο είναι αδύνατο να απομονώσεις κάποιον στα -ειδικά μια τόσο τεράστια χώρα όπως η Ρωσία».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ