Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

H ΕΚΟ στηρίζει τους καταναλωτές με έκπτωση 5% και 12 άτοκες δόσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης

Για ακόμη μία χρονιά, η ΕΚΟ κατανοώντας τις ανάγκες της εποχής, παραμένει έμπρακτα δίπλα στους Έλληνες καταναλωτές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο...
More

  Latest Posts

  Είμαστε μόλις στην αρχή ενός παλιρροϊκού κύματος

  Η ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό τον Αύγουστο επικυρώνει ότι είμαστε μόλις στην αρχή ενός παλιρροϊκού κύματος ανατιμήσεων που θα κλιμακωθεί τους επόμενους μήνες. Μπορεί στο επίκεντρο του κύματος ακρίβειας να βρίσκονται οι λογαριασμοί του ρεύματος και το… σύνολο των ενεργειακών προϊόντων, αλλά δεν υπάρχει αγαθό που δεν θα επηρεαστεί.


  Είναι ακόμη ένα πλήγμα στο εισόδημα των νοικοκυριών, έπειτα από μια δεκαετία και πλέον εξουθενωτικής λιτότητας και μετά το νέο χτύπημα που προκάλεσε η πανδημία και τα λοκντάουν. Νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν καταφέρει να πάρουν ανάσα. Πριν καλά καλά ανοίξει μια μικρή χαραμάδα επιστροφής σε κάποιας μορφής κανονικότητα, κλείνει.
  Το κύμα ανατιμήσεων είναι αισθητό εδώ και μήνες. Μέχρι και πριν από μερικές μέρες η κυβέρνηση σχεδόν το αρνούνταν ή εξέφραζε την πεποίθηση πως θα «απορροφηθεί» από την αγορά. Τώρα, είναι αντιμέτωπη με ένα ασυγκράτητο κύμα αντιδράσεων από πολίτες, φορείς, αντιπολίτευση, ακόμη και από φίλιες δυνάμεις ή παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος.


  Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του αλλιώς σχεδίαζαν πριν από δύο μήνες την καθιερωμένη «Θεσσαλονίκης ανάβαση». Φαντάζονταν χαρωπές ανακοινώσεις για τη μεγάλη ανάκαμψη, για τα πολλά λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ. Οι καταστροφικές πυρκαγιές, η προβληματική διαχείριση της πανδημίας και τώρα το σαρωτικό κύμα ακρίβειας, που σε μεγάλο βαθμό στην ενέργεια το πυροδότησε η ίδια η κυβέρνηση μετατρέποντας την αγορά ρεύματος σε καζίνο, τα αλλάζουν όλα.


  Για τον Κυρ. Μητσοτάκη αποτελεί μονόδρομο επιβίωσης της κυβέρνησής του να κατευνάσει με χρήματα, παροχές και υποσχέσεις την αυξανόμενη δυσφορία της κοινής γνώμης, των φτωχότερων νοικοκυριών, η οποία ήδη καταγράφεται σε δημοσκοπήσεις αλλά και στο τελευταίο Ευρωβαρόμετρο.


  Οι πληροφορίες που μεταδίδει η Εφημερίδα των Συντακτών συγκλίνουν ότι το Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα προσπαθήσουν στη διήμερη «πασαρέλα» της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης να δείξουν ότι έχουν πάρει τα μηνύματα και ανταποκρίνονται με συγκεκριμένα μέτρα. Το αν όσα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός θα είναι πειστικά και κυρίως ουσιαστικά για τις τσέπες των νοικοκυριών, θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Δυστυχώς, τίποτα στον βίο αυτής της κυβέρνησης δεν προϊδεάζει για κάτι ουσιαστικότερο από επικοινωνιακές εντυπώσεις.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗefsyn.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ