Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  ΔΝΤ: Πότε αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός

  Οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν πιθανότατα να αυξάνουν τα επιτόκια μέχρι το 2023, οπότε και αναμένεται οι τιμές να αρχίσουν να πέφτουν ως αποτέλεσμα των ενεργειών των κεντρικών τραπεζών, σύμφωνα με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

  Οι τιμές των εμπορευμάτων, όπως το πετρέλαιο, μπορεί να έχουν πιάσει «ταβάνι» και πιθανότατα θα αρχίσουν να υποχωρούν τους επόμενους μήνες, αλλά, σύμφωνα με την Γκεοργκίεβα, οι κεντρικές τράπεζες θα αυξάνουν τα επιτόκια ως απάντηση στον κίνδυνος διολίσθησης σε ύφεση.

  «Οι κεντρικές τράπεζες εντείνουν τον έλεγχο του πληθωρισμού, είναι προτεραιότητα. Πρέπει να συνεχίσουν μέχρι να καταστεί σαφές ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό παραμένουν σταθερά στέρεες», δήλωσε η Γκεοργκίεβα στο CNBC την Παρασκευή.

  «Αυτή τη στιγμή εξακολουθούμε να βλέπουμε τον πληθωρισμό να αυξάνεται, πρέπει να του ρίξουμε λίγο κρύο νερό», είπε χαρακτηριστικά.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ