Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Διεθνής διασυρμός: Η Κομισιόν θέτει ζήτημα Ελευθερίας του Τύπου για την Ελλάδα

  Η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κράτος Δικαίου για το 2022 στην Ελλάδα θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στα θέματα των μέσων ενημέρωσης, δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος της Κομισιόν στον ιστότοπο Euractiv, σχολιάζοντας την έκθεση-κόλαφο για την Ελευθερία του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη και κατατάσσει την Ελλάδα στον «πάτο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην 108η θέση στον κόσμο.

  Η τοποθέτηση του Ευρωπαίου αξιωματούχου επιβεβαιώνει έτσι τον πλήρη διασυρμό της χώρας, στον απόηχο της δολοφονίας Καραϊβάζ, διώξεων δημοσιογράφων όπως του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου, την επιχείρηση φίμωσης δημοσιογράφων όπως της Ολλανδής Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ με τη γνωστή φράση «you have not been to Samos», τις λεκτικές επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών στον δημοσιογραφικό κόσμο και τα περιστατικά «βίας και αυθαίρετες απαγορεύσεις» της αστυνομίας.

  Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει τα πορίσματα της έκθεσης, ο ίδιος εκπρόσωπος δήλωσε πως «Η έκθεση της Επιτροπής για το κράτος δικαίου για το 2022 θα αναλύσει τις εξελίξεις σχετικά με την ελευθερία και τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης, με ιδιαίτερη έμφαση στην ελευθερία του Τύπου και την ασφάλεια των δημοσιογράφων», ενώ συμπλήρωσε ότι η Επιτροπή παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με την ελευθερία και τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης σε όλα τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

  «Η θέση μας για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα περιγράφεται ξεκάθαρα στην Έκθεση για το Κράτος Δικαίου 2020. Το Media Pluralism Monitor (MPM 2020) παρέχει επίσης μια χρήσιμη περίληψη της κατάστασης της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και του πλουραλισμού στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο ίδιος.

  «Τα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να μπορούν να εργάζονται ελεύθερα και ανεξάρτητα παντού στην Ευρωπαϊκή Ένωση – αυτό βρίσκεται στην καρδιά του πλουραλισμού των μέσων ενημέρωσης», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ