Δημοσκόπηση – σοκ για Ερντογάν: Δεν συγκεντρώνει ούτε 30%

Έξαλλος ο Ταγίπ Ερντογάν καθώς νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας δεν του δίνει ούτε 30% και ενώ οι εκλογές πλησιάζουν.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Eurasia Araştırma που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα, Τζουμχουριέτ, δείχνει ότι ακόμη και αν όλα τα κόμματα στην Τουρκία έβαζαν τους δικούς τους υποψηφίους, η ψήφος του προέδρου του AKP, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν θα ξεπερνούσε το 29,8%.

Σύμφωνα με την έρευνα, στο ερώτημα «Εάν όλα τα κόμματα προτείνουν χωριστούς υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές, τι θα ψηφίζατε;» το ποσοστό ψήφων για τον πρόεδρο του ΡΛΚ Κεμάλ Κιλιτσντάρογου ήταν 28,8%. Για την Μεράλ Ακσενέρ του Καλού Κόμματος, 12,5%, για τον Συμπρόεδρος του HDP Μιτχάτ Σαντζάρ 9,8%.

Κατά την ίδια έρευνα ένα από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα αφορά στο Κόμμα DEVA. Εάν ο πρόεδρος του κόμματος Αλί Μπαμπατζάν θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, θα λάβει το 6,3 % των ψήφων. Αρνητικά εντυπωσιακό είναι το ποσοστό ψήφων του προέδρου του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί που είναι και κυβερνητικός εταίρος. Το ποσοστό του Μπαχτσελί είναι μόνο 6,0 %.

Τα ποσοστά των υπολοίπων κομματικών αρχηγών είναι:

Αχμέτ Νταβούτογλου (κόμμα Μέλλοντος) 1,5%

Τεμέλ Καραμολάογλου, (κόμμα Ευτυχίας, 1,2%)

Μουχαρέμ Ιντζέ (κόμμα Πατρίδας) 1.5%

Ουμίτ Οζντά (κόμμα Νίκης) 1.9%

«Άλλο» 1,2 %.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση