Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Η MYTILINEOS, η Vodafone και η Centrica υπογράφουν 10ετές «πράσινο» PPA στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) και η Centrica υπέγραψαν Συμφωνία Αγοράς Ενέργειας (PPA) με την Vodafone UK που σχετίζεται με παραγόμενη...
More

  Latest Posts

  Δημοσκόπηση «κόλαφος» για την κυβέρνηση: Έξι στους δέκα πολίτες δηλώνουν πεπεισμένοι ότι ήξεραν για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα (pics)

  H συντριπτική πλειονότητα των πολιτών δηλώνει ότι η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα είχε παραδοθεί στην κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να ληφθούν οι σχετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του tvxs.gr.

  Συγκεκριμένα, το 61% τονίζει ότι η κυβέρνηση ήξερε. Ένα ακόμη 10% πιστεύει πως η μελέτη ήταν εις γνώση της κυβέρνησης πριν τη δημοσιοποίησή της και ελήφθησαν οι σχετικές πρωτοβουλίες. Τέλος ένα 15% υποστηρίζει τον ισχυρισμό περί κυβερνητικής άγνοιας και ένα 14% δηλώνει «άγνοια» για το τί ακριβώς έχει συμβεί.

  Γράφημα Prorata

  Με τις δύο τελευταίες θέσεις συμφωνούν κυρίως οι ψηφοφόροι της ΝΔ. Συγκεκριμένα κατά 40% δηλώνουν πως η κυβέρνηση είχε άγνοια για την μελέτη, ενώ ένα 22% δηλώνει πως δεν γνωρίζει και δεν απαντά σχετικά με την υπόθεση. Το ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ που υποστηρίζουν πως η μελέτη ήταν εις γνώση της κυβέρνησης και δεν ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα είναι μόλις 19%. Αντίθετα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό εκτοξεύεται στο 97% και στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ ανέρχεται στο 60%. Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ σε ποσοστό 12% δηλώνουν πως η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη μελέτη και έλαβε τις σχετικές πρωτοβουλίες, σε ποσοστό 16% δηλώνουν πως η κυβέρνηση δεν γνώριζε για τη μελέτη και σε ποσοστό 12% δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν και δεν απαντούν για την υπόθεση.

  Βάσει της ιδεολογικής τοποθέτησης, η πλειοψηφία όσων δηλώνουν Αριστεροί (91%), Κεντροαριστεροί (88%) και Κεντρώοι (68%) τάσσεται αναφανδόν υπέρ της άποψης πως η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τη μελέτη αλλά δεν έλαβε τα μέτρα που θα έπρεπε. Στο χώρο της Κεντροδεξιάς και Δεξιάς οι απόψεις είναι μοιρασμένες αν και πάλι η πλειονότητα, έστω και με μικρότερα ποσοστά, υποστηρίζει την εν λόγω θέση (32% και 38% αντίστοιχα).

  Γράφημα Prorata
  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ