Δημοσίευμα – βόμβα: Ο κλόουν και τσιράκι της Δύσης, Ζελένσκι, αρνήθηκε πρόταση του Ολαφ Σολτς για αποφυγή του πολέμου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε την πρόταση του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς για αποφυγή της σύγκρουσης, στις 19 Φλεβάρη, πέντε μέρες δηλαδή πριν την εισβολή της Ρωσίας, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για πρόταση του Όλαφ Σολτς στον Β. Ζελένσκι πως η Ουκρανία «πρέπει να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της στο ΝΑΤΟ και να δηλώσει ουδετερότητα ως μέρος μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής συμφωνίας για την ασφάλεια μεταξύ Δύσης και Ρωσίας» λέγοντας μάλιστα ότι αυτή η συμφωνία θα είχε την υπογραφή της Ρωσίας και της Αμερικής και πως έτσι θα υπήρχε η εγγύηση για την ασφάλεια της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ουκρανός πρόεδρος αρνήθηκε την πρόταση αυτή δηλώνοντας ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας του υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.