Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Δημοσίευμα «βόμβα» βρετανικού ΜΜΕ για τα παζαρέματα Ερντογάν: Αν αναγνωριστεί το καθεστώς του ψευδοκράτους, μπορεί να δεχθεί την ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

  Τη λογική του «παζαριού» προκειμένου να άρει το βέτο στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ εφαρμόζει ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάζοντας όλο και περισσότερα ζητήματα στο τραπέζι προκειμένου να αλλάξει στάση.

  Μάλιστα, ένα περίεργο δημοσίευμα βρετανικού ΜΜΕ, του Express.co.uk, αναφέρει ότι ο Ερντογάν εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει το καθεστώς του ψευδοκράτους της Κύπρου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να δεχτεί την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στη βορειοατλαντική συμμαχία.

  Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα, πηγή κοντά στον «πρόεδρο» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, επιβεβαίωσε ότι τηλεφώνησε στον πρόεδρο Ερντογάν για να ζητήσει να τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών του ΝΑΤΟ το καθεστώς του ψευδοκράτους.

  «Γνωρίζω ότι έγινε το τηλεφώνημα και καταλαβαίνω ότι ο Πρόεδρος Τατάρ έλαβε θετική απάντηση. Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε κάθε μοχλό πίεσης που μπορούμε σε αυτή την κατάσταση; Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν χρησιμοποιήσει το βέτο τους στην ΕΕ για να εμποδίσουν την επίτευξη οποιασδήποτε προόδου και είναι καιρός να επιλυθεί αυτή η αδικία», είπε η εν λόγω πηγή.

  Αξίζει να προστεθεί ότι ο Τατάρ αποκάλυψε σε συνέντευξή του στη Sunday Express ότι στόχος του είναι να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα ως ανεξάρτητο κράτος. Παράλληλα, φαίνεται να πιστεύει ότι οι προσπάθειες να επανενωθούν οι δύο πλευρές της Κύπρου είναι πλέον μάταιες.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ