Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021

Απίστευτα πράγματα: Στο έλεος του κάθε Συρμαλένιου ο ΣΥΡΙΖΑ – Ας αποφασίσει η ηγεσία αν είναι με την πράσινη ανάπτυξη ή όχι

Periodista Με αμείωτη ένταση και με απόλυτη συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να βάζει αυτογκόλ. Και είναι να απορεί κανείς. Θέλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης...
More

  Latest Posts

  «Δεν πήγε καλά. Έκανε σόου…» – «Κατέρρευσαν» σε LIVΕ μετάδοση η Σία Κοσιώνη και ο Αλέξης Παπαχελάς με τη στάση του Δένδια στην Τουρκία (vid)

  Το σχόλιό του έκανε ο Αλέξης Παπαχελάς μιλώντας στο δελτίο του ΣΚΑΪ για τη συνάντηση Δένδια- Τσαβούσογλου και όσα έγιναν στη συνέντευξη Τύπου.

  Ο διευθυντής της “Καθημερινής” που στην αρθρογραφία του και στις δημόσιες τοποθετήσεις του ταυτίζεται με την επικίνδυνη για τα εθνικά θέματα “γραμμή Σημίτη” και το ΕΛΙΑΜΕΠ εμφανίστηκε σοκαρισμένος (τόσο ο ίδιος, όσο και η Σία Κοσιώνη) από την εμφάνιση Δένδια, την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε σόου.

  Φυσικά δεν έλειψαν και τα βέλη συνολικά για την κυβέρνηση αφού το σχέδιο Σημίτη, το σχέδιο δηλαδή που αφορά στην επιχήμια μυστική – ενδοτική διπλωματία του πρώην πρωθυπουργού, ανατρέπεται.

  Χαρακτηριστικά, ο Παπαχελάς ανέφερε: «Δεν πήγε καλά. Με άλλες προσδοκίες πήγε ο Δένδιας στην Τουρκία. Οι Τούρκοι όχι απλώς δεν έχουν κάνει βήματα προς τις ελληνικές θέσεις, αλλά κάνουν βήματα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει, αλλά ήταν δύσκολο για το Δένδια να τα αφήσει αναπάντητα. Μέσα σ’αυτήν τη συνέντευξη τύπου βγήκαν όλες οι θέσεις στον αέρα. Βγήκαν εκτός σεναρίου που είχαν μπροστά τους».

  «Το θέμα είναι, παρακάτω τι γίνεται; Το ένα σενάριο είναι να έρθει ο Τσαβούσογλου στην Αθήνα, να γίνουν δύο διερευνητικές και κάπως και οι δύο πλευρές να αγοράζουν ηρεμία. Μετά τα σημερινά θα μπορούσαν τα πράγματα να χειροτερέψει, να βλέπαμε μία ενέργεια μονομερή από την Τουρκία. Μάλλον θα πάμε στο πρώτο σενάριο», πρόσθεσε ο Αλέξης Παπαχελάς.

  Είπε ο Αλέξης Παπαχελάς:

  «Άλλο ήταν το σχέδιο… Με άλλες προσδοκίες πήγε ο Δένδιας στην Τουρκία. Ο Νίκος Δένδιας πήγαινε στην Τουρκία, γνωρίζοντας πως η απόσταση μεταξύ τους ήταν τεράστια… Επιδίωξη ήταν να συνεχιστεί ο διάλογος. Στόχος ήταν να πήγαιναν οι δυο ΥΠΕΞ να συμφωνούσαν ενδεχομένως σε μικρότερης σημασίας συμφωνίες, αλλά βγήκαν όλες οι διαφωνίες στον αέρα…

  Τέτοια σόου έρχονται μέσα από ερωτήσεις δημοσιογράφων, όπως φαίνεται, όμως, αλληλοκουρδίστηκαν, βγήκαν εκτός σεναρίου… Θα μπορούσε να λειτουργήσει καθαρτικά… Εγώ βλέπω δυο σενάρια, το ένα να έρθει ο Τσαβούσογλου στην Αθήνα, ενδεχομένως να συνεχιστεί το ματς, το άλλο ότι θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση, ξεκινώντας με μια μονομερή ενέργεια της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ή το Αιγαίο… νομίζω θα πάμε στο πρώτο σενάριο».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ