Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Για ποιους λόγους ο Πούτιν θα είναι ο μεγάλος νικητής της πολύπλευρης σύγκρουσης στην Ουκρανία – Ο Μπάιντεν αποδείχθηκε εντελώς ανίκανος

  Τελικά ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος θα είναι ο μεγάλος νικητής αυτής της πολύπλευρης σύγκρουσης.


  Όχι γιατί θα κερδίσει στρατιωτικά την Ουκρανία, αυτό δεν αποτελεί είδηση, καθώς παρά την Ουκρανική αντίσταση η στρατιωτική ανωτερότητα των ρώσων είναι χαοτική.


  Ο Putin είναι ο μεγάλος νικητής για τους εξής λόγους

  1)Η Ουκρανία έχει εγκαταλείψει οριστικά τα σχέδια για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
  Η Ρωσία έχει δίκιο, το ΝΑΤΟ δεν θα έπρεπε να επιδιώκει προς ανατολάς επέκταση, δεν υπήρχε περίπτωση να μην αντιδράσει η Ρωσία όσο η βορειοατλαντική συμμαχία πλησιάζει στα ρωσικά σύνορα.

  2)Λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, η Ρωσία έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και σε άλλες χώρες της περιοχής που θα εξέταζαν ένταξη στο ΝΑΤΟ, μην διανοηθείτε…
  Ήδη η Σουηδία απέκλεισε το ενδεχόμενο ένταξης στο ΝΑΤΟ.

  3)Η πολιτική του ανίκανου πολιτικού Biden του αμερικανού Προέδρου που πάσχει από άνοια, έχει εντείνει το ψυχροπολεμικό κλίμα.
  Έχει δίκιο ο Trump ότι εάν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ η Ρωσία δεν θα εισέβαλλε στην Ουκρανία κυρίως γιατί θα είχε επιτευχθεί κάποια συμφωνία για την εξ ανατολών επέκταση του ΝΑΤΟ.
  Ο σχεδιασμός εξ ανατολών είναι προκλητικός και η αιτία του δράματος.

  4)Στην Ουκρανία η Ρωσία έχει πετύχει 100% τους επιχειρησιακούς στόχους, μετά την Κριμαία, ελέγχει πλήρως την περιοχή Donbass.
  Επίσης ελέγχει τον νότιο άξονα που είναι μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας.
  Η κατάληψη του Κίεβου είναι μια συμβολική πράξη επειδή είναι η πρωτεύουσα της Ουκρανίας.
  Να σημειωθεί ότι η Ρωσία αποκάλυψε σχέδιο αποτροπής επίθεσης της Ουκρανίας στην περιοχή Donbass.

  5)Η Δύση δεν αντιμετώπισε στρατιωτικά την Ρωσία αλλά μόνο με οικονομικές κυρώσεις που ενώ αρχικά έπληξαν την ρωσική οικονομία, μετατρέπονται σε μπούμερανγκ κατά της Δύσης.
  Έχει υπολογιστεί ότι μόνο στις ΗΠΑ από την αύξηση του φυσικού αερίου το κόστος θα αυξηθεί κατά 3.000 ευρώ.
  Ο ενεργειακός πόλεμος πλήττει καίρια την Ευρώπη.
  Ότι θα φθάσει τα 140 ή 150 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο μεταφράζεται σε ύφεση για τις οικονομίες της Ευρώπης.

  6)Για την Ρωσία είναι αληθές υπάρχει πολύς οικονομικός πόνος, οι πολίτες δέχονται μεγάλες πιέσεις αλλά ανάλογες είναι οι πιέσεις και στην Δύση.
  Όταν επιβλήθηκαν οι κυρώσεις, η Δύση νόμισε ότι θα γονατίσει την Ρωσία αλλά φαίνεται ότι οικονομικά γονατίζουν και η Ρωσία και η Δύση.

  7)Ο Biden είναι όχι απλά άχρηστος, αλλά ανίκανος… όταν δηλώνει ότι για την αύξηση του φυσικού αερίου δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα.
  Ο αμερικανός Πρόεδρος Biden αποδεικνύεται λίγος απέναντι σε αυτές τις μεγάλες εξελίξεις.

  8)Η Ρωσία και ο Putin μπορεί να υποχρέωσαν σχεδόν όλον τον πλανήτη να συνταχθεί εναντίων τους αλλά στην πράξη… έχουν κερδίσει τον πόλεμο, απομένουν οι μάχες… ο πόλεμος έχει κριθεί και δεν αναφερόμαστε σε πόλεμο με στρατιωτική ορολογία αλλά στον οικονομικό και ενεργειακό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη και προσεχώς θα επισκιάσει και τον στρατιωτικό μέτωπο της Ουκρανίας.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ