Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

H ΕΚΟ στηρίζει τους καταναλωτές με έκπτωση 5% και 12 άτοκες δόσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης

Για ακόμη μία χρονιά, η ΕΚΟ κατανοώντας τις ανάγκες της εποχής, παραμένει έμπρακτα δίπλα στους Έλληνες καταναλωτές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο...
More

  Latest Posts

  Γερμανικός Τύπος: Δύσκολη η κατάσταση για τους πρόσφυγες και την Ελλάδα

  Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταστροφική πυρκαγιά στη Μόρια, το Stern αφιερώνει εκτενές δημοσίευμα στην κατάσταση των προσφύγων σήμερα. Ανάμεσα σε άλλα γράφει: «Οι διακινητές δεν εμποδίζονται να φέρουν ανθρώπους στην Ευρώπη για πολλά χρήματα ακόμη και με τους πιο επικίνδυνους τρόπους. Η ελληνική ακτοφυλακή ολοένα και συχνότερα εντοπίζει σκάφη προσφύγων που ακολουθούν τη διαδρομή από την Τουρκία προς την Ιταλία. Η υπηρεσία προστασίας των συνόρων της ΕΕ, η Frontex επιβεβαίωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι αυτή η κεντρική μεσογειακή οδός ακολουθείται στην πλειονότητα των παράτυπων διαβάσεων των συνόρων φέτος».

  Και λίγο παρακάτω το δημοσίευμα σημειώνει: «Μια άλλη πτυχή του προβλήματος των προσφύγων προκαλεί τώρα έναν επιπλέον πονοκέφαλο στους πολιτικούς της ΕΕ. Εάν οι άνθρωποι λάβουν άσυλο στην Ελλάδα, επιτρέπεται να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της ΕΕ σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Εκεί υποβάλλουν όλο και περισσότερες νέες αιτήσεις ασύλου. Μόνο οι γερμανικές αρχές έχουν καταγράψει περισσότερες από 17.000 τέτοιες περιπτώσεις από τον Ιούλιο του 2020. Η Ελλάδα τονίζει ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να φυλακιστούν. Η Αθήνα απορρίπτει επίσης την κατηγορία για κακή μεταχείριση των προσφύγων με αποτέλεσμα αυτοί να θέλουν να φύγουν από τη χώρα. Η χώρα έχει επανειλημμένα ζητήσει από την ΕΕ να συνεισφέρει και να δεχτεί πρόσφυγες μέσω του συστήματος των ποσοστώσεων. Μέχρι στιγμής όμως χωρίς επιτυχία επειδή τα κράτη-μέλη δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε μια κοινή γραμμή. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη για όλους, η ανεργία ανέρχεται στο 15%, λέει ο υπουργός Μετανάστευσης Μηταράκης. Ένα μήνα αφότου αναγνωρίζεται επίσημα ένας πρόσφυγας, η κρατική στέγαση και η οικονομική βοήθεια παύουν να ισχύουν. «Τότε οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να φροντίζουν τον εαυτό τους, όπως και οι Έλληνες πολίτες».

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗdw.com

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ