Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Βόμβα» από Spiegel: Προετοιμάζονται για πόλεμο με τους Ρώσους οι Γερμανοί; – Ανατριχίλα προκαλούν τα απόρρητα έγγραφα

  Ανατριχίλα προκαλεί το σενάριο που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, λίγες ώρες μετά από το θρίλερ που σημειώθηκε με αφορμή τον πύραυλο που έπεσε σε χωριό της Πολωνίας.

  Παρά το γεγονός ότι ο πύραυλος ανήκε τελικά στους Ουκρανούς, με την στάση του Ζελένσκι και τις πιέσεις που άσκησε να προκαλούν εκνευρισμό στη Δύση, οι Γερμανοί φαίνεται ότι έχουν προετοιμαστεί για γενίκευση του πολέμου.

  Με δημοσίευμα – «βόμβα» το Der Spiegel, το οποίο επικαλείται απόρρητα έγγραφα του γερμανικού στρατού κάνει λόγο για προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας για εμπλοκή του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, σε περίπτωση που αυτός γενικευτεί.

  Το έγγραφο που διέρρευσε έχει τίτλο «Επιχειρησιακές κατευθυντήριες γραμμές για τις Ένοπλες Δυνάμεις» και φέρεται να καθορίζει τη στρατηγική αναπροσαρμογή των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων με φόντο τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

  «Ο Eberhard Zorn, Γενικός Επιθεωρητής των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, είχε ήδη διατάξει στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι ο γερμανικός στρατός πρέπει να τοποθετηθεί αποτελεσματικότερα για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία. “Οι επιθέσεις στη Γερμανία μπορούν δυνητικά να συμβούν χωρίς προειδοποίηση και με μεγάλες, πιθανώς ακόμη και υπαρξιακές, καταστροφικές συνέπειες”, αναφέρει ο στρατηγός. Και συνεχίζει: “αναμφίβολα, η ικανότητα υπεράσπισης του εθνικού και συμμαχικού εδάφους θα καταστεί ζωτικής σημασίας και ακόμη πιο κεντρική από ό,τι πριν”» αναφέρει το δημοσίευμα.

  «Η “περίπου τριών δεκαετιών εστίαση σε ξένες αποστολές”, όπως στο Αφγανιστάν, στα Βαλκάνια ή στο Μάλι της Αφρικής, “δεν ανταποκρίνεται πλέον στην τρέχουσα κατάσταση με τις απειλητικές για το σύστημα εκπλήξεις της”, φέρεται να εξηγεί ο Zorn στην επιστολή», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό περιοδικό.

  Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το Spiegel, ο Zorn καλεί τη Γερμανία να αναλάβει ηγετικό ρόλο. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει να είναι προσανατολισμένες και εκπαιδευμένες για ένα σενάριο υψηλής έντασης, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά αυτής της αποτροπής». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να εξοπλιστούν για έναν «επιβαλλόμενο πόλεμο», με τον στρατηγό να εκτιμά πως η πιθανή άμυνα θα πρέπει να λάβει χώρα στην Ανατολική Πτέρυγα της διατλαντικής αμυντικής συμμαχίας.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ