«Βόμβα» από Spiegel: Προετοιμάζονται για πόλεμο με τους Ρώσους οι Γερμανοί; – Ανατριχίλα προκαλούν τα απόρρητα έγγραφα

Ανατριχίλα προκαλεί το σενάριο που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, λίγες ώρες μετά από το θρίλερ που σημειώθηκε με αφορμή τον πύραυλο που έπεσε σε χωριό της Πολωνίας.

Παρά το γεγονός ότι ο πύραυλος ανήκε τελικά στους Ουκρανούς, με την στάση του Ζελένσκι και τις πιέσεις που άσκησε να προκαλούν εκνευρισμό στη Δύση, οι Γερμανοί φαίνεται ότι έχουν προετοιμαστεί για γενίκευση του πολέμου.

Με δημοσίευμα – «βόμβα» το Der Spiegel, το οποίο επικαλείται απόρρητα έγγραφα του γερμανικού στρατού κάνει λόγο για προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας για εμπλοκή του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, σε περίπτωση που αυτός γενικευτεί.

Το έγγραφο που διέρρευσε έχει τίτλο «Επιχειρησιακές κατευθυντήριες γραμμές για τις Ένοπλες Δυνάμεις» και φέρεται να καθορίζει τη στρατηγική αναπροσαρμογή των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων με φόντο τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Ο Eberhard Zorn, Γενικός Επιθεωρητής των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, είχε ήδη διατάξει στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι ο γερμανικός στρατός πρέπει να τοποθετηθεί αποτελεσματικότερα για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία. “Οι επιθέσεις στη Γερμανία μπορούν δυνητικά να συμβούν χωρίς προειδοποίηση και με μεγάλες, πιθανώς ακόμη και υπαρξιακές, καταστροφικές συνέπειες”, αναφέρει ο στρατηγός. Και συνεχίζει: “αναμφίβολα, η ικανότητα υπεράσπισης του εθνικού και συμμαχικού εδάφους θα καταστεί ζωτικής σημασίας και ακόμη πιο κεντρική από ό,τι πριν”» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η “περίπου τριών δεκαετιών εστίαση σε ξένες αποστολές”, όπως στο Αφγανιστάν, στα Βαλκάνια ή στο Μάλι της Αφρικής, “δεν ανταποκρίνεται πλέον στην τρέχουσα κατάσταση με τις απειλητικές για το σύστημα εκπλήξεις της”, φέρεται να εξηγεί ο Zorn στην επιστολή», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό περιοδικό.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το Spiegel, ο Zorn καλεί τη Γερμανία να αναλάβει ηγετικό ρόλο. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει να είναι προσανατολισμένες και εκπαιδευμένες για ένα σενάριο υψηλής έντασης, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά αυτής της αποτροπής». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να εξοπλιστούν για έναν «επιβαλλόμενο πόλεμο», με τον στρατηγό να εκτιμά πως η πιθανή άμυνα θα πρέπει να λάβει χώρα στην Ανατολική Πτέρυγα της διατλαντικής αμυντικής συμμαχίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;