Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Βόμβα» από Reuters: Ο διευθυντής της CIA συναντήθηκε μυστικά με τον ηγέτη των Ταλιμπάν

  Ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο του Αφγανιστάν, καθώς οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να βγάλουν από τη χώρα με ασφάλεια πολίτες και Αφγανούς συνεργάτες.

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, κατ’ εντολή του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είχε τη Δευτέρα μυστική συνάντηση με τον ηγέτη των Ταλιμπάν, Αμπντούλ Γκανί Μπαραντάρ, με αντικείμενο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, την προσπάθεια εκκένωσης πολιτών από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ και την προθεσμία που εκπνέει στις 31 Αυγούστου.

  Οι Ταλιμπάν έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα πρέπει να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Αφγανιστάν μέχρι τις 31 Αυγούστου, όπως προβλέπεται από τη σχετική συμφωνία. Ωστόσο, ο Τζο Μπάιντεν, μπροστά στις σκηνές χάους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής κάποιων χιλιάδων στρατιωτών μετά το πέρας του Αυγούστου, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή έξοδος από τη χώρα.

  Αν και η CIA αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, εκτιμάται ότι η συνάντηση Μπερνς-Μπαραντάρ πραγματοποιήθηκε ώστε λυθεί το ζήτημα αυτό, αλλά και να σταματήσουν οι Ταλιμπάν να παρεμποδίζουν ακόμα και Αμερικανούς πολίτες να φθάσουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ