Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Βόμβα» από το Κατάρ: «Η ΕΕ δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς το ρωσικό φυσικό αέριο»

  Ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ Σάαντ αλ-Κάαμπι τόνισε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το φυσικό αέριο και ότι αν και η χώρα του μπορεί να προμηθεύει με LNG το ευρωπαϊκά κράτη, οι τιμές θα αυξηθούν ραγδαία και δεν υπάρχουν στην αγορά τόσα πολλά διαθέσιμα για να καλυφθούν οι ανάγκες. 

  «Η αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά δεν είναι πρακτικά δυνατή», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο CNN, η οποία μεταδόθηκε την Παρασκευή.

  Ο αξιωματούχος, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κρατικής QatarEnergy, σημείωσε ότι «από το 30 έως το 40% του συνολικού όγκου φυσικού αερίου που παρέχεται στην παγκόσμια αγορά προέρχεται από την Ρωσία».

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε οικονομικές κυρώσεις στην Μόσχα για την σύγκρουση στην Ουκρανία και ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί προς την σταδιακή μείωση της κατανάλωσης ρωσικού φυσικού αερίου φέτος. Πάνω από το 40% των εισαγωγών φυσικού αερίου της ΕΕ προέρχεται από τη Ρωσία.

  Ωστόσο, ο Al-Kaabi είπε ότι το Κατάρ δεν θα επιβάλει κυρώσεις στον ρωσικό τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τονίζοντας ότι «η ενέργεια πρέπει να μείνει μακριά από την πολιτική».

  Σύμφωνα με τον υπουργό, το Κατάρ δεν θα πάρει μέρος στην κρίση της Ουκρανίας, σε αντίθεση με την Ευρώπη και την Ελλάδα, οι οποίες απομακρύνονται από το ρωσικό φυσικό αέριο και στρέφονται στο πολύ πιο ακριβό αμερικανικό LNG, το οποίο όμως -εκτός των άλλων- δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες τους.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ