«Βόμβα» από τη SAGE: Πιθανή νέα μετάλλαξη θα σκοτώνει έναν στους τρεις που μολύνεται (pic)

«Συναγερμός» για το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες.

Οπως γράφει το Sky News, οι επιστημονικοί σύμβουλοι της βρετανικής κυβέρνησης προειδοποίησαν ότι η εμφάνιση μιας νέας μετάλλαξης του κορονοϊού με παρόμοιο ποσοστό θανάτων με το MERS, που σκοτώνει έναν στους τρεις μολυσμένους ανθρώπους, είναι μια «ρεαλιστική πιθανότητα». Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού να οδηγούσε σε «πολύ λιγότερο σοβαρή ασθένεια» σε ηλικιωμένους και σε εκείνους που είναι κλινικά ευάλωτοι μακροπρόθεσμα.

Σε ένα έρευνα που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, οι επιστήμονες περιγράφουν τις πιθανότητες ότι μια νέα μετάλλαξη θα διαφεύγει τα τρέχοντα εμβόλια, σημειώνοντας ότι είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Αδύνατη η εξάλειψη του ιού

Το έγγραφο που συνέταξε η Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης (SAGE) εξέτασε τη «μακροπρόθεσμη εξέλιξη του SARS-CoV-2», του ιού που προκαλεί τον COVID-19. Οπως αναφέρει, η εξάλειψη του ιού «θα είναι απίθανη» και οι επιστήμονες έχουν «την σιγουριά να δηλώσουν ότι πάντα θα υπάρχουν μεταλλάξεις».

Όπως περιγράφεται στην έρευνα, μια τέτοια μετάλλαξη του ιού μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια σε μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού από ό,τι είχε συμβεί προηγουμένως, με παρόμοια ποσοστά θανάτων με άλλους κορωνοϊούς SARS (10%) ή MERS (35%). Οι ειδικοί τόνισαν ότι αυτό θα μπορούσε να προκληθεί από έναν «ανασυνδυασμό» μεταξύ δύο μεταλλάξεων που προκαλούν ανησυχία ή παραλλαγές υπό έρευνα, όπως μεταξύ παραλλαγών Βήτα και Αλφα ή Δέλτα, μετάλλαξη για την οποία προειδοποίησε ο Φάουτσι.

Το SAGE προειδοποίησε επίσης ότι η πιθανότητα μιας πιο σοβαρής παραλλαγής υπό αυτές τις συνθήκες ήταν μια «ρεαλιστική πιθανότητα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....