Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Βόμβα» από τη SAGE: Πιθανή νέα μετάλλαξη θα σκοτώνει έναν στους τρεις που μολύνεται (pic)

  «Συναγερμός» για το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες.

  Οπως γράφει το Sky News, οι επιστημονικοί σύμβουλοι της βρετανικής κυβέρνησης προειδοποίησαν ότι η εμφάνιση μιας νέας μετάλλαξης του κορονοϊού με παρόμοιο ποσοστό θανάτων με το MERS, που σκοτώνει έναν στους τρεις μολυσμένους ανθρώπους, είναι μια «ρεαλιστική πιθανότητα». Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού να οδηγούσε σε «πολύ λιγότερο σοβαρή ασθένεια» σε ηλικιωμένους και σε εκείνους που είναι κλινικά ευάλωτοι μακροπρόθεσμα.

  Σε ένα έρευνα που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, οι επιστήμονες περιγράφουν τις πιθανότητες ότι μια νέα μετάλλαξη θα διαφεύγει τα τρέχοντα εμβόλια, σημειώνοντας ότι είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.

  Αδύνατη η εξάλειψη του ιού

  Το έγγραφο που συνέταξε η Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης (SAGE) εξέτασε τη «μακροπρόθεσμη εξέλιξη του SARS-CoV-2», του ιού που προκαλεί τον COVID-19. Οπως αναφέρει, η εξάλειψη του ιού «θα είναι απίθανη» και οι επιστήμονες έχουν «την σιγουριά να δηλώσουν ότι πάντα θα υπάρχουν μεταλλάξεις».

  Όπως περιγράφεται στην έρευνα, μια τέτοια μετάλλαξη του ιού μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια σε μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού από ό,τι είχε συμβεί προηγουμένως, με παρόμοια ποσοστά θανάτων με άλλους κορωνοϊούς SARS (10%) ή MERS (35%). Οι ειδικοί τόνισαν ότι αυτό θα μπορούσε να προκληθεί από έναν «ανασυνδυασμό» μεταξύ δύο μεταλλάξεων που προκαλούν ανησυχία ή παραλλαγές υπό έρευνα, όπως μεταξύ παραλλαγών Βήτα και Αλφα ή Δέλτα, μετάλλαξη για την οποία προειδοποίησε ο Φάουτσι.

  Το SAGE προειδοποίησε επίσης ότι η πιθανότητα μιας πιο σοβαρής παραλλαγής υπό αυτές τις συνθήκες ήταν μια «ρεαλιστική πιθανότητα».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ