Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Απότομη αύξηση των αντιρρησιών συνείδησης στη Γερμανία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

  Οι γερμανικές αρχές κατέγραψαν απότομη αύξηση των αντιρρησιών συνείδησης το 2022, τη χρονιά που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

  «Το 2021, λάβαμε 201 αιτήσεις αντιρρησιών συνείδησης», ανέφερε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας οικογενειακών υποθέσεων και πολιτών στον γερμανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης RDN («Redaktionsnetzwerk Deutschland»), όμως το 2022, ο αριθμός τους σχεδόν πενταπλασιάστηκε, φθάνοντας «τις 951».

  Καθώς στη Γερμανία η υποχρεωτική θητεία στρατευσίμων στις ένοπλες δυνάμεις έχει καταργηθεί από το 2011, οι αριθμοί αυτοί αναφέρονται σε επαγγελματίες οπλίτες, υπαξιωματικούς ή αξιωματικούς που υπηρετούν ήδη στην Bundeswehr, τον γερμανικό ομοσπονδιακό στρατό.

  Πολλοί εξήγησαν στις αιτήσεις τους πως δεν περίμεναν πως θα ξεσπούσε ποτέ πόλεμος.

  Αν και η Γερμανία δεν εμπλέκεται στη σύρραξη, προμηθεύει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με οπλισμό. Χθες Πέμπτη ανακοινώθηκε πως το Βερολίνο θα στείλει στο Κίεβο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ).

  «Οι στρατιώτες που καταλήγουν στο συμπέρασμα σε αυτή την εκρηκτική εποχή ότι δεν θέλουν να πυροβολήσουν και να τραυματίσουν ή να σκοτώσουν οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο πρέπει να έχουν τρόπο να αποχωρήσουν από τις ένοπλες δυνάμεις», σχολίασε ο Μίχαελ Σούλτσε φον Γκλάσερ, στέλεχος της Γερμανικής Ένωσης για την Ειρήνη, μιλώντας στα ΜΜΕ του RDN.

  Αρκετά μέλη του γερμανικού στρατού πήραν την απόφαση να ενταχθούν στις τάξεις του λόγω διαφημιστικών μηνυμάτων που δεν είχαν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, πρόσθεσε ο ίδιος.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ