Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Αποκαλυπτικός ο Κίσινγκερ: Μετά τον πόλεμο, η Ρωσία να συμπεριληφθεί στο ευρωπαϊκό πεδίο

  Μια ακόμα παρέμβαση αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία κάνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Henry Kissinger, ο οποίος τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο πως μετά τον πόλεμο και την ουκρανική κρίση, η Ρωσία πρέπει να συμπεριληφθεί στο ευρωπαϊκό πεδίο.
  «Ξέρω ότι δεν φαίνεται πολύ ρεαλιστικό τώρα, αλλά νομίζω ότι το μέλλον θα είναι ακριβώς έτσι» αναφέρει ο Kissinger σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa με αφορμή το αφιέρωμα στον Ιταλό βιομήχανο και επικεφαλής της FIAT, Gianni Agnelli, με τον οποίο είχαν αναπτύξει μια πολύ στενή φιλία.
  «Ο Gianni είχε συμφέροντα στη σοβιετική Ρωσία και πίστευε ότι η Ρωσία ήταν με την πλήρη σημασία της έννοιας, μέρος της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Kissinger, αναφέροντας πως είχε μεταβεί στη Σοβιετική Ένωση μαζί με τον Agnelli.

  Η Ρωσία πάντα θαύμαζε την Ευρώπη

  «Το πρόβλημα των σχέσεων Ρωσίας-Ευρώπης καθορίζεται από το γεγονός ότι η Ρωσία πάντα θαύμαζε την Ευρώπη, το πολιτιστικό της μοντέλο.
  Ταυτόχρονα όμως πάντα φοβόταν από την Ευρώπη και τη Δύση, αφού έχει δεχτεί επανειλημμένες εισβολές.
  Η Ρωσία δεν έχει αποφασίσει τελικά πώς θα ζήσει – με ελπίδα ή φόβο.
  Ωστόσο, νομίζω ότι όταν τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, η Ρωσία, χωρίς αμφιβολία, θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο ευρωπαϊκό πεδίο» επισημαίνει ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

  Και ο Gianni θα έλεγε το ίδιο

  Σύμφωνα με τον Kissinger, την ίδια άποψη θα έλεγε και ο Agnelli.
  «Ο Gianni πίστευε τότε και πιθανότατα θα πίστευε ακόμα και τώρα ότι η κάθε χώρα επηρεάζει τις άλλες.
  Είναι πολύ σημαντικό να μην διακόπτεται ποτέ ο διάλογος.
  Να μην εμποδίζεται μια χώρα, ακόμα και αν αυτή εμπλέκεται σε μια σύγκρουση, από το να πιστεύει ότι δεν θα είναι σε θέση ποτέ να επιστρέψει στο στρατόπεδο των καλών» υποστηρίζει ο Kissinger.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ