Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για την έρευνα της οικονομικής εισαγγελίας σχετικά με την υπόθεση Φουρθιώτη

  Ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης αναφορικά με το αν έχει διαβιβαστεί η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας στην οικονομική εισαγγελία σχετικά με την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

  Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι ο υπόδικος τηλεπαρουσιαστής συνδέεται με διάφορες εταιρείες που αποτελούν αντικείμενο διοικητικού ελέγχου και ποινικής έρευνας. Εταιρείες χωρίς πραγματική δραστηριότητα, χωρίς δηλώσεις προσωπικού στην Εργάνη, χωρίς πραγματική εγκατάσταση στις δηλωθείσες έδρες.

  Παράλληλα σημειώνουν ότι οι εταιρείες – «βιτρίνα» που φέρονται να λειτούργησαν ως προκάλυμμα προκειμένου ο παρουσιαστής να εισπράττει από αναστολές συμβάσεων εργασίας και επιστρεπτέες προκαταβολές, ελέγχονται για το αν λειτουργούν νόμιμα ή ως όχημα παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων.

  Επιπλέον υπενθυμίζουν ότι «ήδη από το Δεκέμβριο του 2020 η Γενική Διεύθυνση Εισφορών του ΕΦΚΑ έχει αποστείλει έγγραφο στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχου στο ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ για την τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας για μια σειρά εταιρείες στις οποίες φιγουράρει το όνομα του Μένιου Φουρθιώτη», και προσθέτουν ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα και σχετικές δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, «σε εταιρείες που συνδέονται με τον Μένιο Φουρθιώτη, έχουν εγκριθεί και πιστωθεί ποσά άνω των 200.000€, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να αιτιολογήσουν χορήγηση δανείου ύψους 182.000 ευρώ περίπου στην εταιρεία EPSILON TV, διαχειριστής της οποίας είναι ο Μένιος Φουρθιώτης και έχει διεξαχθεί σχετική έρευνα της οικονομικής αστυνομίας».

  «Αν δεν έχει διαβιβαστεί η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας γιατί καθυστερεί και πώς εξηγείται αυτή η αδράνεια» ρωτούν καταλήγοντας οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών:

  «Διενέργεια έρευνας για Μένιο Φουρθιώτη από την οικονομική εισαγγελία»

  Ο κ. Μένιος Φουρθιώτης συνδέεται με διάφορες εταιρείες που αποτελούν αντικείμενο διοικητικού ελέγχου και ποινικής έρευνας. Εταιρείες χωρίς πραγματική δραστηριότητα, χωρίς δηλώσεις προσωπικού στην Εργάνη, χωρίς πραγματική εγκατάσταση στις δηλωθείσες έδρες. Εταιρείες «βιτρίνα» που φέρονται να λειτούργησαν ως προκάλυμμα προκειμένου ο παρουσιαστής να εισπράττει από αναστολές συμβάσεων εργασίας και επιστρεπτέες προκαταβολές. Εταιρείες που φέρονται να ελέγχονται για το αν λειτουργούν νόμιμα ή ως όχημα παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων.

  Ήδη από το Δεκέμβριο του 2020 η Γενική Διεύθυνση Εισφορών του ΕΦΚΑ έχει αποστείλει έγγραφο στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχου στο ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ για την τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας για μια σειρά εταιρείες στις οποίες φιγουράρει το όνομα του Μένιου Φουρθιώτη.

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και σχετικές δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση, σε εταιρείες που συνδέονται με τον Μένιο Φουρθιώτη, έχουν εγκριθεί και πιστωθεί ποσά άνω των 200.000€, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να αιτιολογήσουν χορήγηση δανείου ύψους 182.000 ευρώ περίπου στην εταιρεία EPSILON TV, διαχειριστής της οποίας είναι ο Μένιος Φουρθιώτης και έχει διεξαχθεί σχετική έρευνα της οικονομικής αστυνομίας.

  Κατόπιν των ανωτέρω

  Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

  Έχει διαβιβαστεί η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας στην οικονομική εισαγγελία και αν ναι από πότε; Αν δεν έχει διαβιβαστεί γιατί καθυστερεί και πώς εξηγείται αυτή η αδράνεια;

  Οι ερωτώντες βουλευτές

  Ξανθόπουλος Θεόφιλος

  Σπίρτζης Χρήστος

  Αλεξιάδης Τρύφων

  Αναγνωστοπούλου Σία

  Αραχωβίτης Σταύρος

  Αυγέρη Δώρα

  Αυλωνίτης Αλέξανδρος

  Βαγενά Αννα

  Βαρδάκης Σωκράτης

  Βέττα Καλλιόπη

  Βούτσης Νίκος

  Γιαννούλης Χρήστος

  Ελευθεριάδου Τάνια

  Ζαχαριάδης Κώστας

  Ζουράρις Κώστας

  Ηγουμενίδης Νίκος

  Θραψανιώτης Μανόλης

  Καλαματιανός Διονύσης

  Κάτσης Μάριος

  Καφαντάρη Χαρά

  Λάππας Σπύρος

  Μάλαμα Κυριακή

  Μάρκου Κώστας

  Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

  Μουζάλας Γιάννης

  Μπαλάφας Γιάννης

  Μπάρκας Κώστας

  Μωραΐτης Θάνος

  Νοτοπούλου Κατερίνα

  Παππάς Νίκος

  Πέρκα Θεοπίστη

  Πολάκης Παύλος

  Πούλου Γιώτα

  Συρμαλένιος Νίκος

  Τόλκας Αγγελος

  Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

  Φάμελλος Σωκράτης

  Φίλης Νίκος

  Φωτίου Θεανώ

  Χαρίτου Δημήτρης

  Χατζηγιαννάκης Μίλτος

  Χρηστίδου Ραλλία

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ