Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Αμετανόητος ο Μητσοτάκης για Novartis: Επιμένει στο αφήγημα της «σκευωρίας»

  Στην παραδοχή ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται για λιγότερα αδικήματα, από αυτά που αρχικά του είχαν αποδοθεί, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του, επιμένοντας στα περί «παραδικαστικού κυκλώματος» παρά το βούλευμα-καταπέλτης του δικαστικού συμβουλίου για το σκάνδαλο Novartis, το οποίο έριξε στον κάλαθο των αχρήστων τα μυθεύματα περί «σκευωρίας».

  «Πολιτική σκευωρία του χειρότερου επιπέδου ήταν αυτή που στήθηκε από εσάς», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, ισχυριζόμενος πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «είχε στήσει κανονικό παραδικαστικό και εσείς λέτε ότι κατέρρευσε η σκευωρία».

  Με λίγα λόγια συνεχίζοντας τα παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη, ο πρωθυπουργός έβγαλε ετυμηγορία για τον Δ. Παπαγγελόπουλο αν και μέχρι να κριθεί από τη Δικαιοσύνη παραμένει αθώος.

  Παράλληλα ο πρωθυπουργός ακροβατώντας μεταξύ αποδοχής της απόφασης της Δικαιοσύνης και αμφισβήτησής της, δήλωσε ότι «σεβόμαστε το βούλευμα, ανεξαρτήτως των σκέψεων για την εσωτερική συνέχεια του».

  Ο Κ. Μητσοτάκης διέψευσε για άλλη μία φορά τα περί πρόωρων εκλογών, παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές του Μαξίμου, ισχυριζόμενος πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ο ίδιος δεν παρέλειψε εξαπολύσει νέες χυδαίες επιθέσεις εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το 2015.

  Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να κάνει το μαύρο – άσπρο έκανε λόγο για «επιτυχίες» της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, στην εξωτερική πολιτική, στην οικονομία και στην πανδημία.

  Φορώντας το κοστούμι του φιλεργατικού, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχουν περιστατικά εργασιακής εκμετάλλευσης στον Τουρισμό «από ασύδοτους εργοδότες», ωστόσο έχοντας αφήσει το ΣΕΠΕ ανοχύρωτο, αρκέστηκε σε έκκληση «να βοηθήσουμε όλοι να καταγγέλλονται στις αρμόδιες αρχές (σ.σ. τα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας) να γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι και να επιβάλλονται τα σχετικά πρόστιμα».

  «Δεν έχουμε λόγο να μην συνταχθούμε με τους εργαζόμενους», δήλωσε ανερυθρίαστα ο πρωθυπουργός επί τη διακυβέρνηση του οποίου οι έλεγχοι στους εργασιακούς χώρους έχουν μειωθεί δραματικά.

  Αναφορικά με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, ο Κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της επιλογής της κυβέρνησης, η οποία εμπλέκει περισσότερο τη χώραπαραβιάζοντας παράλληλα τις πάγιες γραμμές της εθνικής εξωτερικής πολιτικής, λέγοντας απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ότι «εάν ακολουθούσαμε τη δική σας πρόταση θα ήμασταν η μοναδική χώρα της ΕΕ που δεν είχε στείλει», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Τουρκία θα χαιρόταν σε μια τέτοια περίπτωση, γιατί η Ελλάδα θα βρισκόταν απομονωμένη.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ