Αληθινές ρουκέτες από τον Κίσινγκερ για το έλλειμμα ηγεσίας στη Δύση

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και εξέχουσα προσωπικότητα της αμερικανικής διπλωματίας στο παρελθόν H. Kissinger προειδοποίησε ότι υπάρχει ξεκάθαρο έλλειμμα ηγεσίας στην Δύση.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών (1973-1977) και Βοηθός του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για την Εθνική Ασφάλεια (1969-1975) Kissinger πιστεύει ότι οι σημερινοί Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν έχουν κατευθυντήριες γραμμές και δεν κατανοούν τα καθήκοντα που αντιμετωπίζουν.


Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, οι σημερινοί «Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν έχουν κατευθυντήριες γραμμές και δεν κατανοούν τα καθήκοντα που αντιμετωπίζουν».
Ο Kissinger ειδικότερα, επέκρινε τον Γάλλο Πρόεδρο Macron και τον Γερμανό Καγκελάριο Scholz και τους συνέκρινε με τον πρώτο Ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Γερμανίας (1949-1963) Adenauer και τον στρατηγό Charles de Gaulle, ο οποίος ηγήθηκε του γαλλικού κινήματος αντίστασης κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου και μετά ποιος έγινε ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος (1959-1969) της Πέμπτης Δημοκρατίας.

Ο Kissinger εξέφρασε την άποψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο κόσμος ως σύνολο χρειάζονται περισσότερο ικανούς πολιτικούς ηγέτες. 
Σε συνέντευξή του στο USA Today , απάντησε αν ανησυχεί ότι οι ηγέτες που είπε ότι χρειάζονται οι ΗΠΑ και ο κόσμος «δεν θα εμφανιστούν έγκαιρα».
Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι πεπεισμένος ότι οι νέοι ηγέτες θα ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν, όπως συνέβη στο παρελθόν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!