Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Ήλιος, θάλασσα και μετάλλαξη Δ;

  Στα τελευταία νέα από το πεδίο του τουρισμού, της πορείας της πανδημίας και βέβαια της μετάλλαξης Δ, που κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ευρώπη αναφέρονται εκτενώς τα γερμανικά ΜΜΕ, δεδομένου ότι οι διακοπές των Γερμανών έχουν ήδη ξεκινήσει. Το τηλεοπτικό δίκτυο n-tv αναφέρει σε ρεπορτάζ αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί σε προσφιλείς προορισμούς Γερμανών: «(….) Τουρκία, Κύπρος και ορισμένες περιοχές στην Ισπανία, την Κροατία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία καταγράφουν υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων και θεωρούνται περιοχές κινδύνου, εξ ου και δεν συνιστώνται περιττά τουριστικά ταξίδια».

  Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται όμως και σε χώρες και περιοχές, που προς το παρόν παραμένουν ασφαλείς: «Τα καλά νέα: Ορισμένοι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Γερμανούς – όπως η Αυστρία, η Ελβετία, η Ιταλία, οι Βαλεαρίδες Νήσοι, ειδικότερα η Μαγιόρκα, αλλά και η Ελλάδα – είναι ανοιχτοί ξανά στους τουρίστες. Πριν αναχωρήσουν οι παραθεριστές πρέπει πάντα να ενημερώνονται σχετικά με τους ισχύοντες κανονισμούς στον προορισμό τους και επίσης να ελέγξουν τι τυχόν ισχύει για το ταξίδι επιστροφής.»

  Ανησυχία για τις διακοπές των Γερμανών

  Από την πλευρά του το Spiegel Online εστιάζει στην περίπτωση της Μαγιόρκας, παραδοσιακά κορυφαίου τουριστικού προορισμού των Γερμανών, αλλά και στην ανησυχία για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δ. «Στη Μαγιόρκα αυξάνονται οι δείκτες του κορωνοϊού, η μετάλλαξη εξαπλώνεται. Σύντομα στη Γερμανία αυτή η μετάλλαξη θα είναι επίσης η κυρίαρχη» σημειώνει το Spiegel.

  Σε άλλο σημείο μεταφέρει εικόνες και από την Καταλονία, επίσης αγαπημένο προορισμό Γερμανών τουριστών: «Στο ισπανικό hotspot του κορωνοϊού, την Καταλονία, ο ραγδαία αυξανόμενος αριθμός των νέων μολύνσεων δεν μπορεί να σταματήσει τα καλοκαιρινά πάρτι ντόπιων και τουριστών. Οι παραλίες, τα ξενοδοχεία, τα μπαρ αλλά και τα καταστήματα στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, τη Βαρκελώνη, και άλλα θέρετρα ήταν υπερπλήρη (…) Πολλοί τουρίστες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ‘προσελκύονται από την έντονη νυχτερινή ζωή’, έγραφε η εφημερίδα El Periódico. Σχεδόν κανείς δεν φοράει πλέον προστατευτικές μάσκες».

  Ο σκεπτικισμός και οι χαμένες δόσεις BionTech/Pfizer

  Από την πλευρά της η Süddetsche Zeitung του Μονάχου εστιάζει στην ευρύτερη δημόσια συζήτηση περί αναγκαστικού εμβολιασμού αλλά και στην τάση σκεπτικισμού που συνεχίζει να παρατηρείται μεταξύ πολιτών. Όπως παρατηρεί: «Ως κοινωνία εξαρτόμαστε πλέον από την προθυμία για εμβολιασμό μέχρι το φθινόπωρο. Ενδεχόμενες ποινές για όσους κάνουν ‘κοπάνα’ από τον εμβολιασμό μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και να προκαλέσουν την αίσθηση ότι το κράτος επιβάλλει κάτι σε εμάς. Η εμπιστοσύνη, που καταστρέφεται μέσα από μια τέτοια συζήτηση, δεν μπορεί να συμψηφιστεί με μερικές εκατοντάδες χαμένες δόσεις του εμβολίου BionTech/ Pfizer».

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗdw.com

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ