Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Έρχεται ανατροπή στη Γαλλία: Η Λεπέν κλείνει την «ψαλίδα» από τον Μακρόν

  Σχεδόν 10 μέρες πριν από τον β΄γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι κλείνει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν.

  Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Odoxa-Mascaret που διενεργήθηκε στις 14 Απριλίου για το «L’Obs», το 41,5% των ψηφοφόρων που σκοπεύουν να ψηφίσουν θα έριχναν στην κάλπη Μακρόν, το 37% θα ψήφιζε τη Λεπέν και στο 21,5% βρίσκονται οι αναποφάσιστοι και αυτοί που λένε πως θα απέχουν.

  Το θέμα όμως είναι πως ο απερχόμενος πρόεδρος Μακρόν που διεκδικεί δεύτερη πενταετή θητεία έχει σταθερά πτωτική πορεία.

  Πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Μακρόν είχε έναν αέρα 54,5% έναντι 45,5% της Λεπέν. Ενώ έναν μήνα πριν η διαφορά ήταν ακόμα μεγαλύτερη, 58% έναντι 42%.

  Όσο πλησιάζουμε τον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, η διαφορά γίνεται όλο και πιο μικρή, προκαλλώντας ανησυχία στο στρατόπεδο Μακρόν, ο οποίος πρέπει να «παλέψει» για να διεκδικήσει τους ψηφοφόρους του Μελανσόν.

  Πώς ψηφίζουν οι Γάλλοι

  Σύμφωνα με το «L’Obs», και την έρευνα της Odoxa-Μascaret, ο Μακρόν λαμβάνει ένα 56% στον γυναικείο πλυθησμό (51% θα ψήφιζε Λεπέν), στους νέους 18-24 ετών 61%, σε ηλικιωμένους 65% και σε στελέχη επιχειρήσεων 65%.

  Αντίθετα, η Μαρίν Λεπέν προηγείται μεταξύ των Γάλλων στις παραγωγικές ηλικίες από 25 έως 64 ετών, και σε μεγάλο βαθμό ακόμη και μεταξύ των δημοφιλών κατηγοριών εργαζομένων αλλά και των κατοίκων των αγροτικών κοινοτήτων (62%).

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ