Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Έρχεται ανατροπή στη Γαλλία: Η Λεπέν κλείνει την «ψαλίδα» από τον Μακρόν

  Σχεδόν 10 μέρες πριν από τον β΄γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι κλείνει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν.

  Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Odoxa-Mascaret που διενεργήθηκε στις 14 Απριλίου για το «L’Obs», το 41,5% των ψηφοφόρων που σκοπεύουν να ψηφίσουν θα έριχναν στην κάλπη Μακρόν, το 37% θα ψήφιζε τη Λεπέν και στο 21,5% βρίσκονται οι αναποφάσιστοι και αυτοί που λένε πως θα απέχουν.

  Το θέμα όμως είναι πως ο απερχόμενος πρόεδρος Μακρόν που διεκδικεί δεύτερη πενταετή θητεία έχει σταθερά πτωτική πορεία.

  Πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Μακρόν είχε έναν αέρα 54,5% έναντι 45,5% της Λεπέν. Ενώ έναν μήνα πριν η διαφορά ήταν ακόμα μεγαλύτερη, 58% έναντι 42%.

  Όσο πλησιάζουμε τον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, η διαφορά γίνεται όλο και πιο μικρή, προκαλλώντας ανησυχία στο στρατόπεδο Μακρόν, ο οποίος πρέπει να «παλέψει» για να διεκδικήσει τους ψηφοφόρους του Μελανσόν.

  Πώς ψηφίζουν οι Γάλλοι

  Σύμφωνα με το «L’Obs», και την έρευνα της Odoxa-Μascaret, ο Μακρόν λαμβάνει ένα 56% στον γυναικείο πλυθησμό (51% θα ψήφιζε Λεπέν), στους νέους 18-24 ετών 61%, σε ηλικιωμένους 65% και σε στελέχη επιχειρήσεων 65%.

  Αντίθετα, η Μαρίν Λεπέν προηγείται μεταξύ των Γάλλων στις παραγωγικές ηλικίες από 25 έως 64 ετών, και σε μεγάλο βαθμό ακόμη και μεταξύ των δημοφιλών κατηγοριών εργαζομένων αλλά και των κατοίκων των αγροτικών κοινοτήτων (62%).

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ