Έκθεση «βόμβα» του CDC για τη μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάλλαξη Δέλτα κρούουν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), επισημαίνοντας ότι όχι μόνο προκαλεί σοβαρότερη νόσηση, αλλά και μεταδίδεται εξίσου εύκολα με την ανεμοβλογιά!

Σύμφωνα, δε, με την ίδια έκθεση, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Washington Post και αναμεταδίδουν και άλλα μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, όπως οι New York Times, οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού σε ποσοστά ανάλογα με εκείνα των ανεμβολίαστων!

Το εσωτερικό αυτό έγγραφο, που αποκαλύπτουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, βασίζεται σε στοιχεία που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, με την επικεφαλής των Κέντρων, δρ. Ροσέλ Βαλένσκι, να επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα του ντοκουμέντου. «Τα πράγματα είναι σοβαρά, πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν φωνάζουμε άδικα» δηλώνει σχετικά, παρομοιάζοντας τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού με αυτήν της ανεμοβλογιάς και της ιλαράς!

Στο πλαίσιο αυτό, τα CDC αναμένεται να δώσουν νέα στοιχεία στη δημοσιότητα, ακόμα και εντός της ημέρας, τα οποία θα «δικαιολογούν» την απόφαση της Βαλενσκι να αλλάξει τις οδηγίες για τους πλήρως εμβολιασμένους, συστήνοντας την χρήση μάσκας από αυτούς ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους. Η ίδια λέει ότι όλοι στα σχολεία -δάσκαλοι, μαθητές, επισκέπτες- πρέπει να φοράνε μάσκα σε κάθε περίπτωση.

«Είναι ακραία τα μέτρα που χρειάζεται να πάρουμε, για να ελέγξουμε την κατάσταση» λέει σχετικά.

Σύμφωνα με την αδημοσίευτη μελέτη των CDC, η μετάλλαξη Δέλτα είναι εξίσου μεταδοτική με την ανεμοβλογιά. Κάθε μολυσμένος μπορεί, κατά μέσο όρο, να μολύνει άλλα οκτώ-εννέα άτομα. Αυτό σημαίνει ότι το «R0» είναι εξαιρετικά υψηλό. Ακόμα κι αν δεν νοσήσουν, οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό εξίσου εύκολα.

Ωστόσο, η επικεφαλής των CDC σπεύδει να διευκρινίσει ότι τα εμβόλια προστατεύουν σε ποσοστό 90% από τη σοβαρή νόσηση, αν και ενδέχεται να είναι λιγότερο αποτελεσματικά στην πρόληψη της μόλυνσης ή της μετάδοσης του ιού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....