Έκδηλη είναι η ανησυχία στην Τουρκία για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας

Όλο και εντείνεται, όπως φαίνεται, η ανησυχία των Τούρκων αναλυτών για τα θέματα άμυνας, τη στιγμή που η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζεται.

Τα τουρκικά ΜΜΕ δεν αναφέρθηκαν καθόλου στη χθεσινή παραλαβή του πέμπτου F-16 Viper από την Ελλάδα, στην οποία το «παρών» έδωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο οι αναλυτές στα κανάλια συνεχίζουν να μιλούν για ξεκάθαρο προβάδισμα της Ελλάδας στον αέρα λόγω των Rafale.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο στρατιωτικός αναλυτής Αμντουλάχ Αγάρ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στόχος της Τουρκίας δεν πρέπει να είναι μόνο η παραγωγή του εθνικού μαχητικού, αλλά να μπορεί να είναι ισάξιο ή και καλύτερο από τα αντίστοιχα μαχητικά που θα αντιμετωπίζει. Όπως τα Rafale που παραλαμβάνει η Ελλάδα, όπως τα παλαιότερα μαχητικά F-16 τα οποία αντιμετωπίζει σε Block 70 και τα F-35 τα οποία θα παραλάβει.

Όταν μιλούσα με ένα φίλο μου (σ.σ. αξιωματούχο) για τα ελληνικά Rafale και τα μειονεκτήματα που δημιουργούνται για εμάς, εκείνος μας είπε ‘μην ανησυχείτε αν χρειαστεί θα θυσιάσουμε 2 μαχητικά για να αντιμετωπίσουμε το ένα. Έτσι θα κλείσουμε το κενό’».

Τουρκία: Στο εθνικό συμβούλιο ασφάλειας τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας
Τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας θα συζητηθούν στο εθνικό συμβούλιο ασφαλείας, το οποίο θα γίνει υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu», «εκτιμάται ότι θα εξεταστούν τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας όπως και προκλήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο. Στο πλαίσιο αυτό, στη σύσκεψη θα αξιολογηθούν και οι εξελίξεις στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο και προβλέπεται να συζητηθούν οι προσπάθειες προστασίας των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της᾽᾽ ΤΔΒΚ᾽᾽ στην Ανατολική Μεσόγειο που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού