Τρίτη, 3 Μαΐου 2022

Ο Ιβάν Σαββίδης διεκδικεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης – Γιατί ανησυχούν οι Αμερικανοί

Όχι μόνο δεν σταματά τις επενδύσεις στη βόρεια Ελλάδα, αλλά συνεχίζει ακάθεκτος ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, που, μετά την απόκτηση του 72% του...
More

  Latest Posts

  Έγγραφο «βόμβα» του ΕΟΔΥ αποκαλύπτει ότι 16.519 άνθρωποι πέθαναν από κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ (pic)

  Ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος έγγραφο του ΕΟΔΥ σύμφωνα με το οποίο από τους 26.635 θανάτους από κορωνοϊό, οι 16.519 άνθρωποι πέθαναν εκτός ΜΕΘ ή ακόμα και στο σπίτι τους, κατηγορεί την κυβέρνηση για εγκληματική διαχείριση της πανδημίας.

  Μάλιστα γίνεται ακόμη λόγος για μέσο όρο αναμονής 4,7 μέρες για τους διασωληνωμένους ασθενείς προκειμένου να βρουν ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

  «Το αποκαλυπτικό έγγραφο του ΕΟΔΥ που αποκάλυψε ο τομεάρχης Διαφάνειας, κ. Πολάκης, επιβεβαιώνει ότι από τους 26.635 απώλειες από την αρχή της πανδημίας, οι 16.519 πέθαναν εκτός ΜΕΘ ή ακόμα και σπίτι τους. Ενώ ο μέσος όρος αναμονής των διασωληνωμένων ασθενών για να βρουν κλίνη ΜΕΘ ήταν 4,7 μέρες, όταν ο κ. Πλεύρης την Παρασκευή μιλούσε για 30 ώρες.

  Αυτή είναι η εγκληματική διαχείριση για την οποία πανηγυρίζουν χωρίς ίχνος ντροπής ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Πλεύρης. Μόλις χθες είχαμε ακόμα 70 απώλειες ενώ τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι ραγδαία.

  Δυστύχημα

  Το δυστύχημα είναι ότι όπως δείχνουν οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν έχουν μάθει τίποτα από την τραγική διαχείριση και το αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ απωλειών ανά εκατ. πληθυσμού, αλλά συνεχίζουν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την πλήρη διάλυση του ΕΣΥ και τον διαμοιρασμό των υπηρεσιών του στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

  Επέκταση των ΣΔΙΤ, εμπόδια πρόσβασης και εξαιρέσεις πολιτών από την φροντίδα υγείας, απογευματινά χειρουργεία με όρους ιδιωτικών κλινικών (30% συμμετοχή του ασθενή στο κόστος νοσηλείας), οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αποδυνάμωση του ΕΣΥ, σε αποκλεισμούς ασθενών και σε ακραίες ανισότητες στη φροντίδα υγείας».

  Το έγγραφο του ΕΟΔΥ αναρτά στον επίσημο λογαριασμό της στο facebook η ΟΕΝΓΕ με το σχόλιο του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Π. Παπανικολάου, στο οποίο κάνει λόγο για «χιλιάδες κρατικές δολοφονίες με εγκληματική κυβερνητική ευθύνη».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ