Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Άγριο παρασκήνιο: Το Ισραήλ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη ρωσική πρόταση

  Ο πρωθυπουργός του Ισράηλ, Ναφτάλι Μπένετ φέρεται να είπε στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι συνιστά στην Ουκρανία να δεχθεί την προσφορά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου – που περιλαμβάνει πολλές ουκρανικές παραχωρήσεις – σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τρίτη, σύμφωνα με αξιωματούχο της ουκρανικής κυβέρνησης, όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.

  Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο Ζελένσκι δεν ακολούθησε τη συμβουλή του Μπένετ. Η πηγή υποστήριξε ότι το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του Μπένετ. «Αν ήμουν στη θέση σας, θα σκεφτόμουν τις ζωές του λαού μου και θα δεχόμουν την προσφορά», φέρεται να είπε ο Μπένετ. Η απάντηση του Ζελένσκι ήταν σύντομη: «Σε ακούω», είπε.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμβουλή δεν άρεσε στον Ουκρανό πρόεδρο και τους ανθρώπους του. «Ο Μπένετ μας είπε να παραδοθούμε», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι η προσφορά του Πούτιν είναι μόνο η αρχή».

  Ο αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι το Ισραήλ ζήτησε από την Ουκρανία να μην ζητήσει περισσότερη στρατιωτική και αμυντική βοήθεια, διότι ένα τέτοιο αίτημα θα μπορούσε να βλάψει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης.

  Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ωστόσο, το γραφείο του Ζελένσκι δεν βλέπει αποτελέσματα από τη διαμεσολάβηση. Είπε ότι ο Μπένετ δεν μεσολαβεί τόσο πολύ όσο λειτουργεί ως αγγελιοφόρος και απλώς περνάει μηνύματα μεταξύ των δύο πλευρών. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας διαμεσολαβητής πρέπει να προσπαθήσει να βρει έναν συμβιβασμό μεταξύ των δύο πλευρών και να κάνει τις δικές του προσφορές.

  Ουκρανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η εμπλοκή του Μπένετ στις διπλωματικές προσπάθειες προέρχεται από το γεγονός ότι δεν θέλει να πάρει σαφή θέση σχετικά με τη ρωσική εισβολή από φόβο ότι θα βλάψει τους δεσμούς του Ισραήλ με τη Ρωσία.

  Πάντως, κορυφαίος ουκρανός σύμβουλος, αλλά και ένας ισραηλινός αξιωματούχος το Σάββατο αντέδρασαν στις πληροφορίες αυτές. Το Ισραήλ, «όπως και άλλες χώρες, ΔΕΝ συνιστούν στην Ουκρανία να συμφωνήσει σε οποιεσδήποτε απαιτήσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε στο Twitter ο Ουκρανός σύμβουλος Μιχαήλο Ποντόλιακ. «Αυτό είναι αδύνατο για στρατιωτικούς & πολιτικούς λόγους. Αντιθέτως, το Ισραήλ προτρέπει τη Ρωσία να αξιολογήσει τα γεγονότα πιο επαρκώς», είπε.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ