Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Η εφιαλτική προσομοίωση πυρηνικού πολέμου σε ένα σοκαριστικό βίντεο (vid)

  Η απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να στείλει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία εγείρει απειλή για τα συμφέροντα της Μόσχας και μεγεθύνει τον κίνδυνο ένοπλης σύρραξης απευθείας ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση, προειδοποίησε σήμερα ο Ανατόλι Αντόνοφ, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον. «Αυτό το εκλαμβάνουμε ως άμεση απειλή για τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας μας», σημείωσε ο κ. Αντόνοφ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram. «Η προμήθεια στρατιωτικού υλικού από τις ΗΠΑ και συμμάχους τους (στο Κίεβο) δεν σημαίνει μόνο παράταση της αιματοχυσίας και νέες απώλειες, αλλά αυξάνει επίσης τον κίνδυνο απευθείας στρατιωτικής σύγκρουσης ανάμεσα στη Ρωσία και τις χώρες τις Δύσης», επέμεινε και αξίωσε η Ουάσινγκτον «να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειές της που μπορεί να έχουν σοβαρότατες συνέπειες».

  Σύρραξη ΗΠΑ-Ρωσίας μπορεί να σημαίνει και πυρηνικός πόλεμος, για τον οποίο δυστυχώς όλο και συχνότερα ακούμε…Ίσως θα πρέπει να θυμηθούμε τι ακριβώς σημαίνει πυρηνικός πόλεμος.

  Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον αποφάσισαν να αναπτύξουν αυτό το πιθανό σενάριο χρησιμοποιώντας «ανεξάρτητες εκτιμήσεις για τις τρέχουσες θέσεις των δυνάμεων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, τα σχέδια πυρηνικού πολέμου και τους στόχους των πυρηνικών όπλων».


  Το σενάριο ονομάζεται «Σχέδιο Α» και δείχνει πόσο καταστροφικός θα ήταν ένας πυρηνικός πόλεμος.


  Στο βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών, οι επιστήμονες αναπαράγουν ένα σενάριο όπου η Ρωσία προσπαθεί να πλήξει μέλη του ΝΑΤΟ. Στην αρχή, ο πόλεμος είναι μεταξύ των χωρών της Δυτικής Ευρώπης και της Ρωσίας, αλλά όταν όλες οι μεγάλες πόλεις έχουν βομβαρδιστεί, ο πόλεμος στρέφεται μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.


  Η προσομοίωση προϋποθέτει ότι η Ρωσία θα στόχευε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις για απειλή επίθεσης σε αυτές τις μεγάλες πόλεις.

  Μόνο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένας πυρηνικός πόλεμος θα σκότωνε 3,1 εκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε 45 λεπτά.


  Συνολικά, σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ, η προσομοίωση λέει ότι συνολικά 90 εκατομμύρια άνθρωποι θα σκοτωθούν μέσα στις πρώτες ώρες της σύγκρουσης και αυτός ο αριθμός δεν περιλαμβάνει τους θανάτους από πυρηνικές επιπτώσεις ή άλλες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗmilitaire.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ