Τρίτη, 2 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  «Turkaegean»: Τα απόνερα επιχειρεί να μαζέψει η κυβέρνηση – Οργή για την ΕΔΕ του Άδωνι

  Παρά την επίσημη κάλυψη του Άδωνι Γεωργιάδη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για το μεγάλο θέμα των ημερών, το Turkaegean, κυβερνητικά στελέχη, αλλά και παράγοντες της ΝΔ, βρίσκονται σε εμφανή αμηχανία για το πώς θα διαχειριστούν το θέμα καθώς από όλες τις πλευρές υπάρχει η μια και μοναδική παραδοχή. Έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο και σοβαρό λάθος, το οποίο είναι άγνωστο εάν μπορεί να διορθωθεί.

  Κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος μιλούν για κορυφαία γκάφα που μπορεί να φέρει σοβαρά προβλήματα στο μέλλον και δεν κρύβουν την οργή τους για τον επικεφαλής του υπουργείου Ανάπτυξης.

  Όσο και αν η κυβέρνηση επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα, η αλήθεια είναι ότι η Τουρκία από σήμερα και μέχρι το 2031 θα μπορεί να χρησιμοποιεί αυτό τον όρο σε κάθε τουριστική περίοδο. Πέραν αυτού που είναι το εμφανές, οι γείτονες μας σε βάθος χρόνου δεν αποκλείεται να αξιοποιήσουν τον όρο Turkaegean πολιτικά σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις προκειμένου να πείσουν για την ορθότητα των επιχειρημάτων τους όταν αμφισβητούν την ελληνικότητα των νησιών του Αιγαίου.

  Ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε από τη πρώτη στιγμή να επιρρίπτει τις ευθύνες στους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης και να ζητάει μισή συγγνώμη, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν φταίει αυτός καθώς δεν είχε ενημερωθεί από τους υπαλλήλους του υπουργείου.

  «Το έμαθα αφού είχε συμβεί» ισχυρίστηκε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και, σε μία προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος, πρόσθεσε ότι είναι εμπορικό θέμα και δεν δημιουργεί ζήτημα εθνικής κυριαρχίας.

  «Το καινούριο είναι ότι brand-αρε το σήμα “Turkaegean”. Κακώς. Δεν λέω καλώς. Το ξεκαθαρίζω και θα κάνω τα πάντα για να το αποτρέψω. Εγώ προσωπικά ή ο γενικός μου γραμματέας, έστω ένας διευθυντής του υπ. Ανάπτυξης δυστυχώς δεν ενημερώθηκε από τον ένα και μοναδικό υπάλληλο που έλαβε το σήμα»

  Την επικοινωνιακή αυτή τακτική φαίνεται ότι υιοθέτησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά την διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης μετά την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ είπε γι αυτό το θέμα:

  «Η κυβέρνηση θα αντιδράσει. Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες. Οι ευθύνες είναι υπηρεσιακές, κάποιοι εντός της διοίκησης δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Έχουμε δυνατότητες στο οπλοστάσιό μας να διορθώσουμε την εικόνα μας. Αν και βλέποντας τα αποτελέσματα της φετινής σεζόν αυτή η καμπάνια δεν έχει κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα» .

  Τα κυβερνητικά επιχειρήματα και ειδικά η κίνηση του Άδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει ΕΔΕ έφεραν την αντίδραση του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Εμπορίου. Με ανακοίνωσή τους αποκαλύπτουν ότι η Υπηρεσία Σημάτων δεν έλαβε ποτέ σαφείς και συγκεκριμένες οδηγίες από την πολιτική ηγεσία.

  Υπογραμμίζουν, εξάλλου, ότι «η κυβέρνηση αντί να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί, στην ανάληψη οποιασδήποτε πολιτικής ευθύνης και στην υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων με τον καλύτερο τρόπο, ψάχνει να βρει τιμωρίες για ανύπαρκτα λάθη και παραλείψεις δημοσίων υπαλλήλων».

  Ακόμα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο ενός προγράμματος συνεργασίας που εφαρμόζεται ανάμεσα στην Υπηρεσία Σημάτων και το εν λόγω Ευρωπαϊκό Γραφείο, ο υπάλληλος ο οποίος συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα, σημειώνει την αγγλική σημασία των ελληνικών (είτε γραμμένων με ελληνικούς είτε με λατινικούς χαρακτήρες) λέξεων οι οποίες περιλαμβάνονται στα σήματα που κατατίθενται στο Ευρωπαϊκό Γραφείο, χωρίς να έχει αρμοδιότητα ελέγχου της εγκυρότητας της καταχώρησης του ευρωπαϊκού σήματος. Στο συγκεκριμένο σήμα, η λέξη δεν ήταν ελληνική ούτε καν ελληνική έκφραση γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες, οπότε δεν χρειαζόταν να σημειωθεί η αγγλική μετάφραση του. Συνεπώς δεν υπήρχε η οποιαδήποτε, εμπλοκή θεωρήσει κάποιος, της Υπηρεσίας Σημάτων.

  Όλα τα υπόλοιπα αναπαράγονται για επικοινωνιακούς λόγους ούτως ώστε να μετακυλιστεί η όποια πολιτική ευθύνη στις πλάτες των συναδέλφων. Η ουσία είναι ότι ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Έλληνες αποσπασμένοι συνάδελφοι δεν συμμετείχαν με κανένα τρόπο στον εξέταση και καταχώρηση του ανωτέρω σήματος.»

  Καταλήγοντας οι εργαζόμενοι ζητούν να σταματήσει η ΕΔΕ η οποία προσβάλει όλους τους υπαλλήλους και η αρμόδια Πολιτική ηγεσία να αναλάβει την ευθύνη γιατί αλλιώς θα τους βρει απέναντι.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ