Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Novartis: Τον Σαμαρά «τρέμουν» στο Μαξίμου

  Της Έλλης Τριανταφύλλου

  Η κοινοβουλευτική «αυλαία» θα πέσει, μεθαύριο στη Βουλή, όπου οι πολιτικοί αρχηγοί – σε εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που υπολόγιζε η κυβέρνηση όταν έπαιρνε την πρωτοβουλία – θα κονταροχτυπηθούν εφ όλης της ύλης. Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, θα είναι ταυτόχρονα και το πρώτο «ζέσταμα» πριν την πιθανή προκήρυξη εκλογών το φθινόπωρο.

  Η αναπάντεχη για το κυβερνητικό επιτελείο εξέλιξη της υπόθεσης της Novartis με την απαλλαγή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου και της πρώην εισαγγελέως κ. Τουλουπάκη για την κατηγορία της σκευωρίας και τη διάψευση της πρωθύστερης διαρροής περί καταδίκης τους, έχουν μεταβάλλει σημαντικά το πολιτικό κλίμα, και όπως όλα δείχνουν, θα αναγκάσουν την κυβέρνηση σε άμυνα αντί επίθεσης, όπως σχεδίαζε.

  Πλέον, στο κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζονται πυρετωδώς για να αντικρούσουν τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δια του αρχηγού του δήλωσε ότι θα «πάει την υπόθεση μέχρι τέλους». Και προφανώς, δεν θα αφήσει την ευκαιρία της προ ημερησίας να πάει χαμένη.

  Όταν προ δεκαημέρου, ανακοινώθηκε η σχετική κυβερνητική πρωτοβουλία, η στόχευση του κυβερνητικού επιτελείου ήταν να αναδείξει τα πεπραγμένα της στο κοινωνικό πεδίο και να τα αντιπαραβάλλει με το κυβερνητικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό θα επιχειρηθεί από τη ΝΔ στη συζήτηση, η οποία, ωστόσο, είναι δεδομένο ότι από την αντιπολίτευση θα επεκταθεί στις πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και βεβαίως στα απόνερα του απαλλακτικού βουλεύματος.

  Η αναπάντεχη αυτή εξέλιξη, έχει προκαλέσει εμφανή αμηχανία στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης, τα στελέχη της οποίας προσπαθούν να καταλάβουν τί ακριβώς έχει συμβεί.

  Ένα από τα ερωτήματα που διατυπώνονται μεταξύ των γαλάζιων βουλευτών είναι αν και πώς θα αντιδράσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο οποίος, λόγω του γεγονός ότι τον είχαν εμπλέξει στην υπόθεση, έχει προσδώσει στην πολιτική του αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά προσωπικού αγώνα δικαίωσης.

  Μένει να φανεί. Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με συνεργάτες του, στην αρχική του ομιλία τουλάχιστον, θα επικεντρωθεί στο θέμα της συζήτησης, θα απαριθμήσει τα μέχρι σήμερα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, ενώ θα κάνει αναφορές σε πρωτοβουλίες που βρίσκονται ήδη στο τραπέζι και θα αναληφθούν, αν παραστεί αναγκαίο, στα τέλη του καλοκαιριού για την αναχαίτιση της ενεργειακής κρίσης. Μέτρα θα ληφθούν από τον δημοσιονομικό χώρο που η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα ανοίξουν τα διαφαινόμενα υπερέσοδα στον τουρισμό.

  Η συζήτηση, πάντως, αναμένεται να διεξαχθεί σε συνθήκες πολιτικού «καύσωνα» με όλα τα κόμματα να επιχειρούν να κερδίσουν τις τελευταίες εντυπώσεις πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗieidiseis.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ