Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Gazprom: «Η Ευρώπη θα παγώσει τον φετινό χειμώνα – H ενεργειακή κρίση θα κρατήσει πολύ»

  Ο επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, μιλώντας στο Russian Energy Week, είπε πως τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά θα παγώσουν το φετινό χειμώνα, ακόμη και αν τα αποθέματα φυσικού αερίου στις δεξαμενές είναι πολύ υψηλά.

  Παράλληλα, σημείωσε ότι ένα ασυνήθιστο κύμα χαμηλών θερμοκρασιών το χειμώνα, διάρκειας ακόμη και πέντε ημερών, είναι ικανό να οδηγήσει στο ψύχος ολόκληρες πόλεις.

  Επικαλούμενος μάλιστα αναλύσεις ανέφερε ότι κατά τις ημέρες αιχμής της ζήτησης, η Ευρώπη θα μπορούσε να στερηθεί περίπου 800 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα.

  «Είναι σαφές ότι η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη δεν θα διαρκέσει σύντομο χρονικό διάστημα» είπε ο Μίλερ.

  Ανέφερε, μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι το φυσικό αέριο που διαθέτει η Γερμανία στις υπόγειες δεξαμενές αποθήκευσης επαρκεί για 2-2,5 μήνες!

  Αξίζει να σημειωθεί πως στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Ρώσος πρόεδρος. «Δεν φταίει η Ρωσία που οι Ευρωπαίοι προμηθεύονται καυσόξυλα για τον χειμώνα, όπως στο Μεσαίωνα» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

  Ο κόμβος στην Τουρκία

  Ακόμη, ο επικεφαλής της Gazprom επανέλαβε την πρόταση που έκανε νωρίτερα ο Βλαντίμρ Πούτιν για τη δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία που θα προορίζεται για την Ευρώπη.

  Ο Μίλερ είπε, επίσης, ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στους αγωγούς Nord Stream θα απαιτήσουν τουλάχιστον ένα χρόνο για την επισκευή τους και ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμη πρόσβαση στην περιοχή που προκλήθηκαν οι ζημιές.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ