Υπουργοί «στον κόσμο τους» πανηγυρίζουν και δεν βλέπουν καμία κρίση

Στον κόσμο τους βρίσκονται οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αρνούμενοι να κοιτάξουν κατάματα την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, που δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα λόγω της ενεργειακής κρίσης που έχει σαρώσει τα πάντα.

Σειρά πρωτοκλασάτων υπουργών πανηγύριζε χθες για τη δήθεν καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, την ίδια ακριβώς ώρα που οι πολίτες σκέφτονται διπλά και τριπλά να βάλουν πλυντήριο ή να ανοίξουν τον φούρνο! Πρώτος και καλύτερος -ποιος άλλος;- ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη επέμενε ότι η οικονομία πάει πολύ καλά, εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός θα πέσει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ σημείωσε ότι το σενάριο μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα είναι στο τραπέζι.

Ακολούθησε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει χτίσει ένα επαρκές, μέχρι στιγμής, δίχτυ ασφαλείας έναντι της οικονομικής κρίσης, ενώ κατέθεσε και πίνακα με στοιχεία που, όπως είπε, δείχνουν ότι τα ελληνικά νοικοκυριά πληρώνουν από το χαμηλότερο ρεύμα στην Ευρώπη… Αυτές οι αναφορές του υπουργού Οικονομικών προκάλεσαν -ευλόγως- την αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, που άρχισαν να απαντούν από τα έδρανα, με πρώτο και καλύτερο τον Σωκράτη Φάμελλο του ΣΥΡΙΖΑ, που του φώναξε «δεν ντρέπεστε να λέτε ψέματα;». 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος μίλησε για «αξιοθαύμαστη αντοχή» της ελληνικής οικονομίας στις διαδοχικές κρίσεις, ενώ υποστήριξε πως «η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει στην ίδια ρότα και τον χειμώνα, παρότι θα έχουμε πίεση με τα επιτόκια και υψηλή τιμή των καυσίμων. Θα μπορέσουμε να περάσουμε χωρίς ύφεση».

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...