Τρεις στους δέκα Νεοδημοκράτες γυρίζουν την πλάτη στην αποτυχημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη

Βαθαίνει το… ρήγμα της απογοήτευσης στις τάξεις των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, ως αποτέλεσμα της ανεπιτυχούς διαχείρισης από την κυβέρνηση αρχικά της πανδημίας και στην παρούσα φάση της ακρίβειας.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν οι μόνιμες διαφωνίες (ενστάσεις) για την πολιτική που ασκείται σε πεδία όπως τα εθνικά θέματα, το Μεταναστευτικό, τα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας κ.ά. Με συνέπεια να παρουσιάζονται τάσεις αποσυσπείρωσης του στενού πυρήνα, και όχι μόνο, των υποστηρικτών της παράταξης, και αυτό μάλιστα δείχνει να είναι αμφίπλευρο.

Ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί είναι τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας της εταιρείας Opinion Poll, που επιβεβαιώνουν τη γενικότερη τάση που παρατηρείται τους τελευταίους αρκετούς μήνες.

Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό της τάξης του 30% – 35% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας είτε διαφωνεί είτε δηλώνει απογοητευμένο από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά, στο ερώτημα «Πόσο ικανοποιημένοι είστε από το έργο συνολικά της κυβέρνησης;» το 32,7% απάντησε λίγο ή καθόλου.

Ποσοστό πολύ υψηλό, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι σταδιακά εισερχόμαστε σε προεκλογική περίοδο και τρεις στους δέκα ψηφοφόρους δείχνουν να παίρνουν αποστάσεις, χωρίς κανείς να μπορεί να προεξοφλήσει τι θα πράξουν όταν έρθει η ώρα της κάλπης.

Αν, δηλαδή, θα επιστρέψουν ή θα μετακομίσουν σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς ή θα απέχουν από τις εκλογές. Πάνω – κάτω ίδια είναι η κατάσταση και στα επιμέρους ζητήματα. Στο ερώτημα «Πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη διαχείριση, εκ μέρους της κυβέρνησης, της πανδημίας, σε υγειονομικό αλλά και οικονομικό επίπεδο;», το 34,8% απάντησε λίγο ή καθόλου. Κάτι που σημαίνει ότι οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών, σύμφωνα με τις οποίες έγινε ό,τι ήταν αναγκαίο και σωστό να γίνει, δεν έχουν πείσει ούτε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Πόσω μάλλον γενικότερα τους πολίτες. Από τις έρευνες όλων των τελευταίων μηνών προκύπτει μια έντονη απογοήτευση (δυσφορία) και για τα θέματα δημόσιας ασφάλειας, Μεταναστευτικό κ.ά., καθώς το συντηρητικό κομμάτι των υποστηρικτών της παράταξης δεν είναι ικανοποιημένο από την πολιτική που ασκείται.

Ζητούν, για την ακρίβεια, αυστηροποίηση των μέτρων και πιστή εφαρμογή τους. Οι έρευνες διαπιστώνουν διαρροή ψηφοφόρων με αφορμή τα συγκεκριμένα θέματα, ενώ όσοι φεύγουν κατευθύνονται ως επί το πλείστον προς πολιτικά κόμματα που κινούνται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πλήρως ενήμεροι για την κατάσταση που διαμορφώνεται, αλλά δηλώνουν ότι δεν ανησυχούν και παραμένουν σταθερά προσανατολισμένοι προς την πλευρά των μετριοπαθών ψηφοφόρων.

«Οι εκλογές θα κριθούν στον χώρο του Κέντρου», επιμένουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Ωστόσο, βουλευτές της παράταξης εκφράζουν ανοιχτά τις ανησυχίες τους για τις διαρροές και προειδοποιούν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν αν οι τάσεις φυγής συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...