Το μήνυμα Τσίπρα προς κάθε κατεύθυνση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τυχόν «ήττα» στις εκλογές

Την προσφυγή στα μέλη του κόμματος, μετά από ενδεχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επικείμενες εκλογές άφησε ανοιχτή ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή συνέντευξη στο δελτίο του ΣΚΑΙ και τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη.

Αν και έχει ερωτηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, για πρώτη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε απάντηση για το τι θα πράξει αν το κόμμα του χάσει στις εκλογές οπότε πιθανόν να τεθεί θέμα ηγεσίας.

Ειδικότερα στην ερώτηση αν μετά από μια νέα ήττα που θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη μετά τις ευρωεκλογές, τις αυτοδιοικητικές και τις βουλευτικές του 2019 ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως «στην πολιτική όλοι κρινόμαστε» και πρόσθεσε πως έχει μια πρόσφατη «εντολή τριετούς θητείας» αλλά σε κάθε περίπτωση «θα είναι τα μέλη του κόμματος και οι συλλογικές μας διαδικασίες που θα αποφασίσουνε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατ’ αυτόν τον τρόπο έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, και στο εσωτερικό του κόμματός του και προς τα έξω πως αν ανοίξει θέμα αμφισβήτησής του μετά τις εκλογές, έχει μεν «φρέσκια» νομιμοποίηση αλλά αν χρειαστεί θα προσφύγει σε νέα εσωκομματική κάλπη, καλώντας τα 170.000 μέλη να αποφασίσουν αν… θα μείνει ή θα φύγει.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να απαντήσει στην «αγωνία» που εκφράστηκε από μέλη του οργάνου για την δυναμική του κόμματος στην πορεία προς τις κάλπες λέγοντας πως το «δύσκολο δεν είναι να κερδίσουμε αλλά να διαχειριστούμε το χάος που θα αφήσουν πίσω τους οι ‘’άριστοι’’».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ