«Το έθνος μας ζει μαύρες μέρες…» – Πράκτορες του FBI έκαναν έφοδο στο σπίτι του Τραμπ στη Φλόριντα

«Ντου» πρακτόρων του FBI στην κατοικία του στο Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα κατήγγειλε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Το έθνος μας ζει μαύρες μέρες, το όμορφο σπίτι μου, το Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, πολιορκείται και ερευνάται και έχει καταληφθεί από πολυάριθμους πράκτορες. Παραβίασαν ακόμα και το χρηματοκιβώτιό μου!», ανέφερε ο Τραμπ, κάνοντας λόγο περί πολιτικής δίωξης, δίχως ωστόσο να αναφερθεί με λεπτομέρειες σχετικά με τον ακριβή λόγο για τον οποίον διεξήχθη η επιχείρηση.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, το FBI δεν επιβεβαιώνει τη διεξαγωγή ερευνών στο Μαρ-α-Λάγκο, ενώ το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έκανε κάποιο σχόλιο σχετικά με το θέμα. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι ο Τραμπ δεν βρισκόταν στην κατοικία του την ώρα της επιχείρησης του FBI, το οποίο εκτελούσε ένταλμα ερεύνης.

Ποιος πιστεύετε ότι ήταν ο ρόλος του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στις υποκλοπές των κινητών τηλεφώνων πολιτικών και δημοσιογράφων;

Πάντως, σε βάρος του πρώην προέδρου εκκρεμούν διάφορες ποινικές υποθέσεις, καθώς παραμένει εξέλιξη η προσπάθεια ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων να ρίξει περισσότερο φως στον ρόλο του στην επίθεση στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργεί έρευνα για αυτή την υπόθεση, αλλά για την ώρα δεν έχει ασκήσει δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου. Στα τέλη Ιουλίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ δεν απέκλεισε πάντως αυτή την πιθανότητα.

Είναι ακόμη σε εξέλιξη έρευνα για την αφαίρεση αρχείων που ανήκαν στην προεδρία από τον κ. Τραμπ. Τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αρχείων, που ειδοποίησε σχετικά το Κογκρέσο, ανακτήθηκαν περίπου 15 κουτιά με έγγραφα, ορισμένα διαβαθμισμένα, από το σπίτι του πρώην προέδρου στη Φλόριντα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο 76χρονος έχει μετατρέψει το ιδιόκτητο κλαμπ και γήπεδο γκολφ στο Παλμ Μπιτς στο σπίτι του αφότου εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021, αλλά γενικά περνάει τα καλοκαίρια σε άλλο κλαμπ γκολφ που του ανήκει, στο Μπέντμινστερ, στο Νιου Τζέρζι, καθώς το Μαρ-α-Λάγκο συνήθως κλείνει από τον Μάιο για το καλοκαίρι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...